Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a fost chemat astazi, 6 septembrie, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie pentru a i se aduce la cunostinta ca a fost pus sub acuzare in dosarul privind posibile fraude la referendumul din 29 iulie. „Am fost la procurori. Mi s-au adus la cunostinta niste invinuiri. In esenta, principala invinuire este ca m-am asociat cu mii si zeci de mii de persoane pentru a asigura o prezenta la vot mai mare de 50 la suta plus unu. In cuvinte mai simple, sunt chemat la DNA pentru ca impreuna cu milioane de romani am venit sa votam la referendum. Vreau sa mai transmit un semnal catre toti colegii nostri sa nu se sperie ca sunt viu si nevatamat si vom merge inainte”, a declarat Liviu Dragnea, la iesirea din sediul DNA.
El nu a dorit sa precizeze despre ce infractiuni este vorba, insa a subliniat ca nu a dat o declaratie in fata procurorilor, ci a luat la cunostinta despre acuzatii si va reveni la DNA peste doua saptamani.
Intrebat daca acest dosar este o razbunare din partea presedintelui Traian Basescu, Liviu Dragnea a raspuns: „Este o certitudine. Nu am facut nimic gresit. Ceea ce am facut noi au facut toate partidele. Si fac tot timpul, pentru ca fiecare partid are dreptul legal sa primeasca informatii cu ce se intampla”.
Liviu Dragnea a negat ca ar fi facut presiuni asupra unor presedinti de sectii de votare.
Potrivit unor surse judiciare, Liviu Dragnea este acuzat de savarsirea unor infractiuni asimilate infractiunilor de coruptie prevazute de art. 13 din Legea 78/2000 care prevede: „Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid sau intr-o formatiune politica, intr-un sindicat ori intr-o asociatie fara scop lucrativ sau fundatie si care foloseste influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite se pedepseste cu inchisoare de la 1 la 5 ani”.
Directia Nationala Anticoruptie a confirmat la mijlocul lunii august ca efectueaza cercetari cu privire la fapte ce sunt in competenta sa in legatura cu organizarea si desfasurarea referendumului din data de 29 iulie privind demiterea presedintelui Traian Basescu.
Intr-un comunicat de presa, DNA explica insa ca nu poate oferi date suplimentare privind stadiul cercetarilor. Precizarile DNA veneau dupa ce primari din comune de pe raza judetelor Gorj, Mehedinti, Olt, Teleorman au declarat ca sute de persoane au fost chemate la audieri de procurorii anticoruptie in legatura cu eventuale fraude de la referendum.
Sursa: Agerpres