Vezi VIDEO
Initiata in urma cu un an de catre primarul Catalin Chereches, actiunea „Baia Mare – oras curat“ a fost demarata si in aceasta primavara, la inceputul saptamanii in curs. In perioada 15 aprilie – 15 mai, societatea care se ocupa de salubrizare colecteaza gratuit deseurile vegetale pe care baimarenii le strang din curtile caselor sau din apropierea blocurilor.
Edilul Municipiului Baia Mare a lansat actiunea „Baia Mare – oras curat“ pe langa
lucrarile de intretinere a zonelor verzi, cele de plantari si sadit rasaduri de flori, respectiv pe langa amplele interventii pentru curatenie care se desfasoara deja in centrul si in cartierele orasului.
„Avem doua paliere pe care actionam: in primul rand partea de salubrizare, de curatenie stradala, si al doilea palier, zonele verzi. Vreau sa ii anunt pe cetateni ca toate deseurile vegetale pe care le au in curtea caselor, in curtea blocurilor sau acolo unde ei au placerea sa faca curatenie, sa le scoata in afara curtilor pentru ca societatea de salubrizare sa poata sa le colecteze dupa programul de colectare a deseurilor saptamanal pe care il avem“, a explicat Catalin Chereches.
Tot in aceasta perioada, societatea Romprest va demara un nou proiect, pilot, care daca va fi de succes va fi implementat in tot orasul. „Vom avea un proiect pilot in zona strazilor Uranus, Saturn, Jupiter, unde toate zonele verzi vor fi abordate de la zero si ii vom lasa pe cei de la societatea Romprest sa faca acest proiect pilot cu amenajarea tuturor spatiilor – de la trotuar pana la blocuri, pana la aleile de intrare spre blocuri, tot ceea ce inseamna inierbare, plantari, flori si aduceri la cota. Pentru ca vreau sa vedem cum functioneaza acest model. Sa desfiintam tot ceea ce inseamna amenajari provizorii de zone verzi sau cu tot felul de garduri improvizate“, a mai spus Catalin Chereches.
In paralel cu proiectul „Baia Mare – oras curat“ sunt realizate activitati pentru obtinerea statutului de „cel mai verde oras din Romania“, pe care edilul doreste sa il primeasca pana in 2015. Practic, peste doi ani autoritatea locala va finaliza tot ceea ce inseamna plantari in oras: proiectul eco-reteţele în cartierul Vasile Alecsandri, Parcul Municipal Central pe zona fostelor sere, Campia Tineretului, extinderea Parcului Regina Maria si toate amenajarile in cartiere.
„E mult de lucru, dar important este sa-i tinem sub supraveghere pe cei care lucreaza. Sa fim pretentiosi si sa le impunem o calitate cat mai inalta a lucrarilor si o relatie cat mai buna cu cetatenii”, a mai aratat Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare.
Sursa: Cosmin Carp