![]() |
![]() |
Vezi VIDEO
Mai multi studenti la arte plastice din Baia Mare le-au adus o pata de culoare in vietile a cinci copii dintr-un centru de plasament. Ei au ocazia ca in aceasta saptamana sa lucreze cu tinerii care se pregatesc sa devina artisti plastici si astfel sa isi dezvolte creativitatea prin intermediul pensulei si a culorilor.
Cei cinci copii institutionalizati care au participat la aceasta tabara de pictura au putut sa picteze in compania studentilor si a unor cadre universitare peisaje, costume populare sau orice i-a inspirat. La finalul activitatilor copiii vor avea cunostinte de baza despre artele plastice, iar studentii vor primi certificate de voluntari.
„De vinerea trecuta am demarat acest proiect care are ca si tema «Maramuresul, bucuria culorii», in care suntem intr-un parteneriat cu Directia de Protectie a Copilului Maramures, cu clubul Rotaract si Centrul Universitar Nord, sectia Arte Plastice. Am considerat ca este necesar studentilor sa li se ofere sansa de a lucra impreuna cu copii instutionalizati, propunand in acest fel eliberarea unor certificate de competente de voluntariat pentru ei”, a declarat prof. univ. dr. Nicolae Suciu, coordonatorul proiectului.
Micii pictori au fost ajutati cu materiale didactice de catre Clubul Rotaract Team Baia Mare si Centrul Universitar Nord, fiindu-le puse la dispozitie panze, culori si pensule, dar si manuale cu imagini pentru inspiratie.
„In primul rand i-am ajutat noi cu albume si imagini ca sa ii putem stimula, iar restul materialelor au fost primite din partea celor de la Rotaract Team Baia Mare”, a spus Greti Papiu, coordonatorul proiectului din partea Centrului Universitar Nord Baia Mare.
Studentii au fost foarte bucurosi sa ii invete pe cei mici tehnici de pictura, iar intre ei s-au legat chiar si legaturi de prietenie.
„E o placere sa lucrez cu copii, e o placere a mea personala, iar cand am auzit de aceasta activitate m-am bucurat ca pot sa vin sa ii ajut sau sa contribui cu ceea ce am invatat eu de-a lungul timpului pentru a avea si ei probabil o cariera sau cel putin un hobby. Copiii sunt foarte receptivi si ne purtam cu ei ca si cu niste prieteni, ca si cu niste frati mai mici si sunt foarte dragalasi, e o placere sa lucrezi cu ei”, a spus Alexandra Santa, studenta.
Copiii care au participat la tabara spun ca au invatat foarte multe lucruri noi, iar pe viitor unii chiar ar vrea sa urmeze o cariera de artist.
„Ma simt foarte bine aici, imi place, si chiar ma bucur ca am fost invitat sa invat anumite lucruri noi, mi-ar placea ca pe viitor sa merg pe acest drum”, a povestit Stefan, unul dintre participanti.
Lucrarile realizate vor fi prezentate publicului in luna septembrie, in cadrul unei expozitii.
Sursa: Danut Pop