Instanta suprema a respins, ieri, 27 decembrie, cererea DNA de arestare preventiva a lui Gheorghe Coman, dispunand ca deputatul sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat de folosirea influentei functiei de conducere din partid pentru obtinerea de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.
Inalta Curte de Casatie si Justitie a luat in cazul lui Gheorghe Coman masura interdictiei de a parasi tara pe o perioada de 30 de zile. Decizia nu este definitiva, putand fi contestata la Completul de cinci judecatori al instantei supreme.
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie i-au adus la cunostinta, vineri, deputatului Gheorghe Coman ca este cercetat pentru „folosirea influentei de catre o persoana care detine o functie de conducere intr-un partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”. Invinuirea i-a fost adusa la cunostinta lui Coman dupa ce plenul Camerei Deputatilor a votat incuviintarea cererii de arestare preventiva a deputatului.
La scurt timp dupa i-a fost prezentata invinuirea, procurorii au trimis instantei supreme propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile a deputatului Gheorghe Coman, care a fost judecata de magistratul Daniela Encean.
DNA arata, intr-un comunicat, ca deputatul a fost prins in 19 decembrie, dupa ce a fugit cu masina la momentul flagrantului. Gheorghe Coman a fost dus atunci la sediul DNA – Serviciul Teritorial Ploiesti, unde a stat peste trei ore.
Conform referatului trimis de DNA Camerei Deputatilor, prin care s-a solicitat incuviintarea arestarii lui Gheorghe Coman, deputatul si-a stabilit un cerc relational format din persoane care ocupau functii de conducere in cadrul autoritatilor si institutiilor publice atat la nivel central, cat si la nivel local, printre demnitari si lideri politici.
Sursa: Mediafax