Plenul Camerei Deputatilor a adoptat azi, 23 decembrie, legea de modificare a ordonantei 50, privind contractele de credit. Legea a primit 134 voturi „pentru”, 71 „impotriva” si 12 abtineri. La finalul votului, liberalul Eugen Nicolaescu a anuntat ca grupul PNL va contesta legea la Curtea Constitutionala, intrucat „intruneste mai multe elemente de neconstitutionalitate”.
„Am spus-o si o repet, dumneavoastra ale cui interese le reprezentati in Parlament, ale romanilor sau ale unor grupuri de interese, chiar importante?”, a spus Nicolaescu, acuzandu-i pe parlamentarii Puterii ca au votat un „proiect de lege prost”.
La randul sau, liderul grupului PSD de la Camera, Mircea Dusa, a declarat ca Puterea n-a pierdut prilejul de a mai da o lege prin care-si bate joc de romani. „Stimati colegi, domnule prim-ministru, nu va dezmintiti si in ultima zi a plenului Camerei Deputatilor votati impotriva romanilor. Ati dat din nou gir grupurilor de interese,(…) V-ati batut zilnic joc de romani, macar in ultima zi nu trebuia sa o faceti”, a declarat Mircea Dusa.
Plenul Camerei a votat miercuri seara amendamentele pe care Comisia de buget-finante le-a admis si le-a inclus in raportul suplimentar adoptat inainte cu o zi pe acest proiect.
OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia faptului ca se statueaza inclusiv la aceste contracte eliminarea comisioanelor de rambursare anticipata, a declarat, miercuri, vicepresedintele comisiei de buget-finante, deputatul democrat-liberal Adrian Nitu. El a mai spus ca institutiile financiare nebancare, cum ar fi Casele de Ajutor Reciproc, nu vor intra sub incidenta OUG 50/2010. Democrat-liberalul a precizat, insa, ca si CAR-urile vor avea „mici prevederi, ca pentru orice institutie financiara nebancara”.
Potrivit celor declarate miercuri seara de deputatul Adrian Nitu, contractele aditionale semnate raman in vigoare, in cazul in care nu sunt atacate de client sau de banca.
Sursa: Agerpres