Aproximativ 30 de invatatoare din Baia Mare s-au intalnit astazi, 17 decembrie, la Scoala “Dr. Victor Babes” din Baia Mare pentru un schimb de experienta privind predarea matematicii prin metode practice, care sa ii atraga pe elevi spre aceasta disciplina. Gazdele au pregatit si o expozitie de Craciun cu obiecte create chiar de elevii pe care ii coordoneaza.
Invatatoarele din unitatile scolare baimarene s-au reunit astazi, 17 decembrie, in cadrul cercului pedagogic de la Scoala “Dr. Victor Babes”, pentru a afla noutati in domeniul predarii matematicii la ciclul primar.
Tema abordata – cea de predare a matematicii prin activitati practice – este una extrem de importanta pentru dezvoltarea abilitatilor si competentelor elevilor, considera invatatoarele.
“Este o tema de foarte mare actualitate, datorita faptului ca incercam sa ne aliniem cerintelor europene. Lucram foarte mult, incercam sa dobandim competente prin activitati practice, prin munca in echipa, colaborare si socializare intre elevi”, a spus Ana Mirela Crancau, invatatoare la Scoala “Dr. Victor Babes”.
Cadrele didactice de la “Victor Babes” au pregatit pentru invitati si o expozitie realizata de copiii din clasele I-IV din cadrul unitatii scolare, care a scos in evidenta originalitatea si creativitatea elevilor.
Astfel, micutii au confectionat felicitari, desene, dar si machete speciale de sarbatori cu tema religioasa, dar si care sugereaza jocurile de iarna. Expozitia face parte dintr-un proiect mai amplu intitulat “Curcubeu”.
“Obiectele care sunt expuse sunt lucrate de copii, bineinteles sub indrumarea doamnelor invatatoare. Copiii muncesc atat la orele de pictura, cat si la cele de educatie tehnologica si abilitati practice. In acest fel, am vrut sa impartasim colegelor noastre invitate la cercul pedagogic desfasurat la scoala noastra idei noi, ganduri noi”, a explicat si Larisa Lazar, invatatoare la aceeasi scoala.
Cadrele didactice prezente la cerc sunt convinse ca e necesar ca acesti copii sa fie indrumati in astfel de activitati practice, fara insa ca micutii sa realizeze ca sunt coordonati, stimularea creativitatii fiind extrem de importanta in formarea lor ca personalitate.
Sursa: Catalin Tineghe