![]() |
![]() |
Anul acesta, de Ziua Femeii, baimarenii si-au indreptat atentia spre cadouri asupra carora timpul nu-si pune atat de usor amprenta. Florile daruite mamelor, bunicilor sau sotiilor au fost, in numeroase cazuri, fara miros, deoarece multi barbati au optat pentru varianta din hartie in locul clasicelor buchete naturale.
O femeie din Baia Mare, iesita in strada cu o taraba plina cu flori confectionate din hartie, a reusit sa ii bata la vanzari pe precupetii care au mers pe varianta clasica de comert pentru Ziua Femeii. Pana la orele amiezii, ea a reusit sa dea mai bine de doua treimi din marfa pe care a pregatit-o.
Somera cu idei productive
Baimareanca este somera si s-a gandit sa faca un ban cinstit profitand de faptul ca are maini dibace si simt estetic. De 1 Martie a facut martisoare, iar acum s-a “reprofilat” rasucind si lipind in mod foarte inspirat metri intregi de hartie colorata. Florile neobisnuite pe care le-a pus in vanzare au fost inramate, astfel incat sa creeze imaginea unui tablou.
“Folosesc carton colorat. Imi fac intai floricelele si abia dupa aceea incep sa le pun pe foaie sa arate bine. Din mai, anul trecut, am descoperit tehnica aceasta de lucru. Mi-a placut foarte mult si n-am mai putut sa o las, sa nu mai lucrez. De la 1 martie am lucrat pe acestea. Sunt douazeci si ceva de lucrari si am vandut mai mult de jumate. Cam doua treimi”, a spus Natalia Nan, care a fost pe vremuri inginer mecanic.
Afacere inspirata de pe internet
Intreprinzatoarea se lauda cu faptul ca florile ei din hartie sunt unicat. Exista insa si o exceptie pentru ca, in cazul unuia dintre tablouri, a facut patru exemplare, la cererea clientilor.
„Pe internet am descopert tehnica aceasta, in cautarea unor martisoare. Sunt si filmulete in care se explica tehnica si uneltele care se folosesc. Unele dureaza mai mult – cinci-sase ore – altele mai putin, in functie de complexitate”, a adaugat baimareanca.
Florile-tablou ale Nataliei Nan au facut obiectul unor expozitii in cateva scoli din municipiu. Femeia a initiat si copiii de clasa a treia si a patra in tainele acestei arte. Preturile lucrarilor puse in vanzare si apreciate de barbatii din Baia Mare sunt intre 12 si 30 lei.
Sursa: Adina Timis