Mai multe cursuri de calificare si recalificare pentru zidari, fierar-betoniști, lacatusi, sudori sau zugravi au fost initiate printr-un proiect european derulat de Inserv Consulting. Scopul actiunii consta in cresterea nivelului de calificare a angajatilor din domeniul constructiilor. In total, 600 de angajati din acest sector se vor numara printre beneficiari, urmand sa obtina o calificare completa ce le va spori adaptabilitatea la conditiile actuale ale pietei muncii.
Trei serii noi au inceput astazi 13 februarie 2012: doua in meseriile de lacatus si una de zidar.
“Proiectul «Euroformare» destinat valorificarii potentialului uman prin calificarea si recalificarea, la standarde europene, a angajatilor din sectorul constructiilor, isi continua activitatea prin deschiderea azi, 13 februarie, a seriilor 2 si 3 pentru meseria de lacatus si a seriei 1 pentru meseria de zidar, in Centrul de Formare Continua Baia Mare”, a spus Liviu Bala, responsabil comunicare al companiei Inserv Consulting.
Proiectul se desfasoara in regiunile Nord-Vest, Nord-Est si Bucuresti-Ilfov si vizeaza cresterea nivelului de calificare a muncitorilor, prin sprijinirea participarii la programele de formare profesionala continua in corelatie cu cerintele pietei muncii si a standardelor europene.
”In urma frecventarii acestui curs, persoanele beneficiare vor obtine un certificat de calificare recunoscut, o subventie in urma absolvirii cursului, consiliere in cariera, dar si recunoastere profesionala si siguranta la locul de munca. In plus, pe toata durata instruirii, acestia vor beneficia gratuit de suportul de curs si de toate materialele necesare desfasurarii cursurilor”, a explicat Ioan Darida, formator in cadrul proiectului.
Cursurile de formare profesionala se adreseaza strict angajatilor din domeniul constructiilor, in cadrul unui program de calificare/recalificare. Angajatorii sunt stimulati sa-și trimita angajatii la programele de formare continua.
Grupul tinta va beneficia si de o specializare conexa domeniului constructiilor, indispensabila specificului actual al pietei muncii, cea de operator IT.
Cursurile dureaza 720 de ore si sunt compuse din pregatirea teoretica (240 de ore) si pregatirea practica (480 de ore). Acestea se finalizeaza cu un examen de absolvire, in urma caruia cursantii vor primi un certificat de calificare profesionala emis de Ministerul Muncii Familiei si Egalitatii de Sanse si Ministerul Educatiei din Romania, care va atesta specializarea in meseria respectiva.
Date de contact: Municipiul Baia Mare, str. Iuliu Maniu nr. 38, Judet: Maramures, tel / fax: 0040.262.218.114, e-mail: office@euroformare.ro, site: www.euroformare.ro, persoana de contact Bala Liviu – responsabil comunicare.
Sursa: Advertorial