Actualitate

ZI DE ADIO – INMORMANTARE – Fostul campion Artur David a fost condus pe ultimul drum (VIDEO)

 Foto inmormantare - Adio, Artur David (c) eMM.ro
 Foto inmormantare - Adio, Artur David (c) eMM.ro

 Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Lume multa, astazi, 27 iunie, in cimitirul de la vechea catedrala ortodoxa din Baia Mare pentru ceremonia funerara dedicata fostului pugilist Artur David. Tanarul, stins la varsta de doar 35 de ani, a fost condus pe ultimul drum de catre rude, prieteni si sportivi la ora 13.00. Apropiatii au inceput sa isi ia ramas bun de la baimarean inca de aseara, cand trupul neinsufletit a fost depus la capela de pe strada Baia Sprie, pentru parastas.

La ceremonia funerara de astazi a fost prezenta sora lui Artur David, venita din Germania, insa fratele tanarului, incarcerat la Penitenciarul Gherla, nu a primit sperata permisie pentru a ajunge in Baia Mare. Pe langa rude, mai multi prieteni si colegi ai fostului boxer si-au prezentat omagiile la despartirea finala. Unii dintre ei au venit din Sighet, Satu Mare sau chiar Zalau si Oradea pentru a-si lua adio de la fostul campion national.

“E un moment trist pentru toti sportivii care l-au cunoscut, in principal pentru toti boxerii. Mi-a fost coleg, il cunosc din ‘95. L-am cunoscut prima data la un campionat national, chiar am colaborat cu el si pentru ultimul sau turneu. Era un baiat nemaipomenit si chiar am apreciat mult ambitia lui de a reveni”, a declarat cunoscutul antrenor de box sighetean Claudiu Rasco.

Sportivii prezenti la funeralii s-au aratat socati de finalul fulgerator pe care l-a avut Artur David, care, din ringul de box unde se antrena la inceputul acestui an, a ajuns ca in ultimele luni sa bata la usile spitalelor. 
Foto inmormantare - Adio, Artur David (c) eMM.ro
“A fost un super-sportiv si chiar pot sa va spun ca ultima data eu am fost adversarul lui. Era un coleg de milioane si mereu o sa ramana in sufletele noastre. Era foarte tanar… 35 de ani. De acum inainte ar fi trebuit sa isi faca o familie… “, a declarat unul dintre colegii lui David.

“Nu m-am intalnit niciodata in ring cu el, nici nu mi-as fi dorit asta. Sunt de generatie mai noua decat el, i-am urmarit activitatea. As putea spune ca mi-a fost un mentor. Eram micut cand ii urmaream meciurile. Facea niste meciuri extraordinare peste tot in tara… Acum am venit sa-l conducem pe ultimul drum… Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca”, a relatat, la randul sau, pugilistul oradean Adrian Poputi. 

Tinerii au relatat ca David isi facuse planuri mari pentru cariera sa sportiva. Antrenorul alaturi de care a obtinut cele mai bune rezultate a aratat ca intentiona revenirea in campionatul intern. “Speram ca in anul viitor vom reusi sa facem ceva pentru acest sportiv de inalta performanta. Il regretam extrem de mult. Ne gandim sa infiintam o cupa Artur David, asa ar trebui sa fie si sa se numeasca, pentru ca a fost unul dintre boxerii prolifici ai Baii Mari si chiar ai Maramuresului”, a declarat , Gheorghe Man.

Fostul campion baimarean a fost inmormantat in vechiul cimitir de pe strada Baia Sprie. El s-a stins din viata in seara de duminica, 24 iunie, la Spitalul Judetean din Baia Mare, dupa ce s-a prezentat la unitatea medicala in stare critica. Medicii au apreciat ca decesul a survenit ca urmare a unei infectii acute a aortei, desi tanarul nu figura in evidente cu probleme cardiace.

Foto inmormantare – Adio, Artur David (c) eMM.ro
Sursa: Anca Popescu