Stiri nationale

VOT – Irina Radu, avizata favorabil de Comisiile de cultura in functia de director interimar al SRTv

Comisiile reunite de cultura din Camera Deputatilor si Senat au dat un raport favorabil pentru numirea directorului de programe al SRTv, Irina Radu, in functia de director interimar al institutiei.

Decizia a fost luata cu 21 de voturi “pentru”, un vot “impotriva” si sase abtineri.

“Ce vreau sa va spun este ca am acceptat sa vin aici in fata dvs. pentru ca mi se pare de datoria mea si mi se pare o obligatie morala din partea mea sa spun da. Chiar daca intr-o asemenea conjunctura lucrurile au sansa mica sa se termine cu bine pentru mine, dar am decis sa imi asum acest lucru. (…) Mi s-a parut interesant sa fie propus cineva pentru prima data din Televiziunea Romana si, recunosc, acest lucru m-a mobilizat si m-a facut sa imi asum acest risc”, a declarat Irina Radu la audierea din Comisiile de cultura.

Ea a spus ca trebuie sa convinga Guvernul ca SRTv are nevoie de ajutor.

“Cred ca trebuie sa aiba incredere colegii ca TVR mai poate fi functionala, cred ca trebuie sa convingem forurile decizionale, pe dvs. inclusiv ca legile trebuie schimbate. Trebuie sa convingem Guvernul ca avem nevoie de ajutor si vin si cu o rugaminte din prima clipa: consider ca trebuie sa va rugam sa ne dati o ora din vietile dvs. pentru a va prezenta niste cifre si niste lucruri, pentru ca la teorie si maini intinse nu mai reactioneaza nimeni”, a adaugat Irina Radu.

Numirea ei urmeaza sa fie aprobata de plenul reunit.

Conducerea TVR a fost demisa dupa ce raportul de activitate pe anul 2014 si contul de executie ale SRTV au fost respinse, miercuri, de plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului cu 115 voturi “pentru”, 222 voturi “impotriva”.

Sursa: Agerpres