Comunitate

VOT DUPA GRATII – Sase detinuti din Penitenciarul Baia Mare au votat in aceasta dimineata

Sapte persoane private de libertate, aflate in detentie la Penitenciarul Baia Mare, si-au putut exercita astazi, 10 iunie, dreptul de vot. Dintre acestea, sase si-au si exprimat optiunea pentru alegerea autoritatilor publice locale. Procesul de votare dupa gratii a avut loc dupa ora 8.30, cand reprezentanti ai sectiei 77, Tautii de Sus, la care e arondat penitenciarul, s-au deplasat la inchisoare.

Detinutii si-au exercitat dreptul de vot in spatii amenajate corespunzator de catre administratia unitatii de detentie. “Toate cele sase persoane private de libertate au votat in jurul orei 9.10, fara sa fie semnalate incidente. Cea de-a saptea persoana care avea drept de vot a declarat in scris ca nu vrea sa isi exprime acest drept”, a precizat pentru eMaramures Andreea Netedu.

Conform Hotararii Biroului Electoral Central, persoanele care executa o pedeapsa privativa de libertate, care nu si-au pierdut drepturile electorale, voteaza prin intermediul urnei mobile, numai daca au domiciliul in raza teritoriala a sectiei de votare unde se afla penitenciarul.

Sursa: Andrei Gherghel