Sport

VOLEI – DIVIZIA A – Marius Botea: “Primele doua etape sunt relativ usoare, desi niciodata nu am considerat un meci de dinainte usor” (VIDEO)

Vezi VIDEO
Baimarenii de la Stiinta Explorari vor incepe noul an competitional in compania echipelor nou promovate in Divizia A. Un inceput care pare usor “pe hartie”, un lucru care urmeaza a fi certificat in teren de sportivii antrenati de Marius Botea si Sorin Pop, care au terminaut sezonul precedent pe locul 5. Prima partida dificila va avea loc in etapa a treia, cand in Baia Mare vor veni medaliatii cu bronz din 2011-2012, bucurestenii de la Dinamo.

In prima etapa a Diviziei A1 de volei masculin, sezonul 2012-2013, Stiinta Explorari Baia Mare va intalni – pe propriul teren – nou promovata LPS CSS Bihorul Oradea in 6 octombrie. O saptamana mai tarziu va urma prima deplasare din noul an competitional,la Simleul Silvaniei, pentru a intalni a doua promovata, echipa Phoenix.

“Primele doua etape sunt relativ usoare, desi niciodata nu am considerat un meci de dinainte usor. Chiar si nou promovatele se pot intari. Insa, din punctul nostru de vedere, este un inceput bun de sezon: ramane sa si demonstram acest lucru pe teren”, a declarat pentru eMaramures antrenorul Marius Botea.

“Sunt doua meciuri usoare: incercam sa le castigam pe amandoua, sa luam cate trei puncte si sa facem un joc cat mai bun cu amandoua”, a declarat Gheorghe Socaciu.

“Sa nu ne pripim!”, avertizeaza Danut Mititelu. “Sunt, totusi, echipe care au promovat pe valoare, au jucat volei de calitate, din cate am inteles. In plus, Simleul da semnale ca se va intari destul de consistent cu jucatori veniti de la echipe bune. Oradea, intr-adevar, inca nu a dat niciun semnal pe piata transferurilor. Dar, pana nu ajungem in postura de castigatori ai partidelor, sa povestim cum a fost, e greu de anticipat cum vor fi aceste meciuri. Vor fi meciuri disputate: daca nu le tratezi cu seriozitate, vor fi probleme tot timpul“, a analizat Mititelu.

Spre deosebire de sezonul trecut, cand au fost multe etape intermediare, in formula anuntata de Federatia Romana de Volei, turul se va desfasura in etape saptamanale, in fiecare sambata. Ultima etapa din tur este programata pentru 15 decembrie.

Si daca in primele doua etape baimarenii par a avea misiuni facile, prima confruntare cu echipa de top a sezonului trecut se va consuma in etapa 3, in 20 octombrie, cand in Baia Mare va veni Dinamo Bucuresti, echipa medaliata cu bronz in sezonul precedent. Intalnirea cu campioana Romaniei, Remat Zalau, se va juca in etapa 9, in 1 decembrie, in deplasare. Stiinta Explorari Baia Mare a terminat anul competitional precedent pe locul 5.

Programul turului pentru Stiinta Explorari:
– etapa I (6 octombrie): Stiinta Explorari – LPS CSS Bihorul Oradea;
– etapa a II-a (13 octombrie): Phoenix Simleul Silvaniei – Stiinta Explorari;
– etapa a III-a (20 octombrie): Stiinta Explorari – Dinamo Bucuresti;
– etapa a IV-a (27 octombrie): Stiinta Explorari – Unirea Dej;
– etapa a V-a (3 noiembrie): Steaua – Stiinta Explorari;
– etapa a VI-a: (10 noiembrie): Stiinta Explorari – SCMU Craiova;
– etapa a VII-a (17 noiembrie): VCM LPS Piatra Neamt – Stiinta Explorari;
– etapa a VIII-a (24 noiembrie): Stiinta Explorari – CVM Tomis Constanta;
– etapa a IX-a (1 decembrie): Remat Zalau – Stiinta Explorari;
– etapa a X-a (8 decembrie): Stiinta Explorari – CSM Bucuresti;
– etapa a XI-a (15 decembrie): Universitatea Cluj Napoca – Stiinta Explorari.

Foto (c) eMaramures.ro.
Sursa: Ramona-Ioana Pop