Cultura

VIZITA – Patriarhul Daniel revine in Maramures pentru sfintirea bisericii de la Manastirea Barsana (GALERIE VIDEO)

Foto patriarh Daniel - vizita in Maramures (c) eMaramuresVezi VIDEO
Vezi VIDEO editat
Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel revine in Maramures la sfarsitul saptamanii. Capul Bisericii Ortodoxe Romane va ajunge in Baia Mare vineri seara, 29 iunie, sosirea la aeroport fiind programata pentru ora 18.15. A doua zi va participa la slujba de sfintire a bisericii de la Manastirea Barsana. Patriarhul va fi insotit de aproximativ 20 de ierarhi, membri ai Sfantului Sinod.

De la aeroport, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel se va indrepta direct spre Barsana, unde delegatia va fi cazata peste noapte. Suita va fi intampinata pe drum, la poarta de intrare in Maramuresul voievodal – localitatea Mara, de catre autoritatile locale, cler si credinciosi.

A doua zi, de sarbatoarea ”Soborul Sfintilor Apostoli” care e hramul Manastirii Barsana, se va savarsi, incepand cu ora 9.00, slujba tarnosirii bisericii, urmata de slujirea Sfintei Liturghii.

Sambata dupa-amiaza, Preafericitul Daniel va pleca spre Satu Mare, unde in 1 iulie, de la ora 9.00, va oficia, impreuna cu un sobor de preoti, slujba de sfintire a catedralei din Negresti Oas.

Conform programului sau, in drum spre Negresti Oas, va face un popas in municipiul Sighetu Marmatiei, unde suita va vizita Memorialul Victimelor Comunismului, Palatul Episcopal si biserica ucraineana. Urmatorul popas va fi facut pentru vizitarea Manastirii Sapanta – Peri.

Ultima vizita a Patriahului Daniel in Maramures a fost in decembrie 2009, atunci cand IPS Justinian Chira a fost ridicat la rangul de arhiepiscop onorific.

In Satu Mare, capul Bisericii Ortodoxe va merge, in seara zilei de 1 iulie, si la Catedrala ”Adormirea Maicii Domnului” din municipiul resedinta a judetului vecin, unde se va intalni cu preotimea. Luni, 2 iulie, va avea loc plecarea spre resedinta patriarhala din Bucuresti de pe aeroportul din Satu Mare.

CITESTE SI:
LIVE TEXT – VIZITA PATRIARH – Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel, binecuvanteaza maramuresenii (VIDEO)
Sursa: Camelia Tocaci