Actualitate

ULTIMA ORA – Cod portocaliu de furtuna in Maramures

O avertizare cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate a fost transmisa pentru Maramures. In aceasta se mentioneaza ca pana la ora 20.10 sunt prevazute frecvente descaracari electrice si grindina de dimensiuni medii si mari in zona delimitata a localitatilor Vima Mica, Targu Lapus, Coroieni, Cupseni si Suciu de Sus. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp. Fenomene meteorologice asociate acestei avertizari vor fi intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie, descarcari electrice si caderi de grindina de dimensiuni mici si medii.

Prefectul Sorin Rednic, in calitate de presedinte al Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, a solicitat avertizarea comitetelor locale pentru situatii de urgenta din partea de vest a judetului Maramures si pregatirea echipelor de interventie. Pompierii militari vor verifica instituirea permanentei la sediile primariilor mentionate anterior si modul de monitorizare a cursurilor de apa din zona, in special al celor necadastrate (vai, paraie).

Vor fi monitorizate atent cursurile si debitele vailor si paraielor care se pot revarsa si conduce la producerea unor situatii de urgenta. A fost impusa masura de monitorizare a iazurilor de decantare. Situatia hidrometeorologica este monitorizata de catre pompierii militari din cadrul Centrului Operational al ISU Maramures si de angajatii din dispeceratul Sistemului de Gospodarire a Apelor Maramures.
Sursa: I.O.