Stiri externe

TURCIA – Doua explozii puternice in Ankara; cel putin 20 de morti si 100 de raniti

Doua explozii puternice au avut loc sambata langa gara centrala din capitala turca, Ankara, cauzand ranirea si moartea mai multor persoane, informeaza agentia de presa Reuters. Cele doua explozii au avut loc sub estacada care duce spre gara. La fata locului a fost trimis un mare numar de ambulante.

Deocamdata, nu este cunoscuta cauza exploziilor, insa potrivit postului de televiziune CNN Turk ele ar avea legatura cu planificatul “mars pasnic de protest” organizat de formatiuni sindicale in acord cu autoritatile, in sustinerea pacii si pentru condamnarea organizatiilor teroriste kurde.

Martori oculari relateaza ca politia incercuise anterior zona unde au avut loc exploziile si unde se adunau participantii la marsul de protest, perchezitionându-i inainte sa-i lase sa treaca. In prezent, locul este incercuit, iar caile de acces spre el sunt blocate. La fata locului se afla medici si politisti.

Confruntarea dintre armata turca si PKK, formatiune interzisa, a reizbucnit in sud-estul tarii, zona cu populatie majoritar kurda, ca urmare a incetarii armistitiului in iulie, si a atins o intensitate ce n-a mai fost vazuta din anii 1990. Peste 120 de membri ai fortelor turce de securitate si sute de militanti kurzi au fost ucisi.

Sursa: Agerpres