Actualitate

TRAGEDIE – Un bebelus de doua luni a murit asfixiat in patul mamei

Tragedie intr-o familie din comuna Coltau, unde o tanara femeie de etnie roma, in varsta de 24 de ani, si-a pierdut unul din cei cinci copii pe care ii are. Aceasta si-a gasit pruncul de numai doua luni agonizand in pat, iar imediat a cerut ajutor vecinilor si a anuntat echipele medicale de urgenta. Ea le-a spus medicilor ca in dimineata de azi, 18 iunie, a vrut sa il ridice de pe canapea pe care dorm amandoi si l-a gasit plin de sange la gura si nas, abia respirand. La scurta vreme, micutul a incetat sa mai respire, murind inainte sa ajunga la spital.

“Cei de la politie ne-au anuntat ca azi dimineata, 18 iunie, familia Rezmuves a solicitat sprijinul organelor abilitate dupa ce si-a gasit copilul, de doua luni, fara suflare in pat. Mama copilului, cea care a dormit cu acesta in acelasi pat, a fost cea care a sunat la 112. Politia a venit imediat la fata locului, iar acum se investigheaza circumstantele in care s-a produs decesul. Cel mai probabil este vorba de o asfixiere. Pronuntarea se va da abia maine, 19 iunie, de un medic legist”, a declarat primarul comunei Coltau, Lajos Csendes.

Procedurile pentru identificarea bebelusului au fost ingreunate de faptul ca pana in prezent autoritatile de la Evidenta Populatiei nu au eliberat pe numele sau un certificat de nastere.

Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Maramures au precizat ca se vor autosesiza in acest caz, urmand sa efectueze o ancheta sociala si sa stabileasca daca fratii micutului pot fi lasati pe mai departe in grija mamei ori e necesara mutarea lor intr-un centru de ocrotire.
Sursa: Anca Popescu