Cultura

TOP CINEMA – “The Martian” s-a instalat confortabil pe primul loc in box-office-ul nord-american

Beneficiind de circumstanta favorabila a lansarii pe piata la numai cateva zile dupa ce NASA anuntase existenta apei in stare lichida la suprafata planetei Marte, superproductia “The Martian” s-a instalat confortabil pe primul loc in topul incasarilor din SUA si Canada, conform NBC.

Filmul lui Ridley Scott, lansat si in format 3D, a obtinut 55 de milioane de dolari in weekend-ul de debut, conform estimarilor realizate duminica. Acest rezultat reconfirma faptul ca toamna este un sezon perfect pentru lansarea filmelor inspirate de cucerirea spatiului, asa cum a fost “Gravity” (octombrie 2013) si “Interstellar” (noiembrie 2014).

Produs de studiourile 20th Century Fox, cu Matt Damon in rolul unui astronaut ramas izolat pe planeta Marte, filmul “The Martian” a depasit superproductia lui Christopher Nolan, “Interstellar” ($47.5 million) si practic a egalat rezultatul obtinut de filmul lui Alfonso Cuaron, “Gravity” ($55.8 million) in urma cu doi ani.

In ceea ce-l priveste pe regizorul Ridley Scott, “The Martian” este cel de-al doilea cel mai bun film al sau la debut, dupa “Hannibal” (2001). Acelasi lucru este valabil si pentru Matt Damon, filmul “The Martian” fiind depasit la debut doar de superproductia “Bourne Ultimatum” (2007).

Realizat cu un buget de doar 108 milioane de dolari, filmul “The Martian” este o adaptare dupa romanul cu acelasi nume al lui Andy Weir.

Sursa: Agerpres