Actualitate

TENTATIVA SUICID – O baimareanca de 16 ani si-a taiat venele de dorul parintilor aflati in strainatate (VIDEO)

 Foto: pete sange - ciment -tentativa sinucidere Baia Mare (c) eMaramures.ro
 Foto: hol - bloc de locuinte Baia Mare (c) eMaramures.ro

Vezi VIDEO
Drama unei adolescente de 16 ani din Baia Mare a atins azi, 3 iulie, punctul culminant, cand fata si-a taiat venele de la maini, macinata de singuratate si dorul parintilor plecati la munca in strainatate. Mai mult moarta decat vie a fost adusa tanara la spital, iar medicii care au preluat-o au decis sa o transfere de urgenta la o clinica din Cluj-Napoca, solicitand in acest sens suportul SMURD, care a transportat-o pe calea aerului la Clinica de Psihiatrie Pediatrica.

Dupa trei zile de betie, baimareanca a decis sa isi curme zilele, insa a cerut ajutor in ultimul moment. In zorii zilei, cu sangele siroind, a batut la usa unei vecine de palier, spunandu-i sa cheme ambulanta ca moare. Speriata, femeia a sunat la 112 pentru ajutor. 

“Azi dimineata, la ora 6.00, m-a sunat. Mi-a zis: «Hai repede, vino ca mor!» Am fugit repede la ea ca am stiut ca toata noaptea o baut. Fata mi-a povestit ca a fost in ceva bar. Cand am dat cu ochii de ea am vazut-o toata, toata taiata. Cand am vazut-o, m-am speriat de ea. Toata a fost taiata pe maini pana sus. Mi-a zis: «Fa ceva ca nu mai pot, imi e rau!» Atunci am sunat la salvare. Ea zicea ca daca maica-sa nu vine, ea se omoara, de aia m-am speriat mai tare si am cerut ajutor”, a precizat Simona Covaci.

Vecinii au recunoscut ca adolescenta era abatuta in ultima vreme, dar nu s-au gandit ca aceasta ar avea intentia sa se omoare. Fata locuia singura, pentru ca parintii ei s-au stabilit in strainatate si au lasat-o sa isi poarte singura de grija. In momentul in care au intrat in casa, anchetatorii au gasit o fotografie rupta in care era mama tinerei, fapt care a confirmat ca depresia avea legatura cu problemele familiale ale acesteia. Tinand cont ca baimareanca este minora, a fost sesizata si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Maramures.

“In cazul minorei, exercitiul drepturilor parintesti nu poate fi exercitat. Am luat legatura cu reprezentantii Politiei Municipiului Baia Mare, al caror reprezentat, impreuna cu un reprezentant al Directiei Copilului s-au deplasat cu minora la Clinica de Pshihiatrie Pediatrica din Cluj, noi urmand a evalua contextul in care a fost abandonata in fapt. Noi vom lua legatura cu membrii familiei largita si vom vedea care este cea mai buna solutie”, a declarat Raoul Dromereschi, sef serviciu Asistenta Sociala Copii.

O ancheta a fost demarata dupa tentativa de suicid a tinerei de 16 ani. In urma primelor verificari, in fata usii de la intrarea in apartamentul fetei au fost gasite doua sticle goale de vin, iar in interior atat cioburi cat si o lama cu care se presupune ca s-a taiat. Adolescenta va fi tinuta sub observatie penru ca medicii au stabilit ca este depresiva.
Sursa: Anca Popescu