Sport

TENIS DE CAMP – Ion Tiriac, dezamagit ca ATP a interzis zgura albastra

Fostul tenisman roman Ion Tiriac, organizatorul Mastersului 1000 de la Madrid, este dezamagit ca zgura albastra, folosita pentru prima data la acest turneu, a fost interzisa sambata de ATP, organismul care conduce circuitul masculin, scrie cotidianul francez L’Equipe, citat de Agerpres. Tiriac recunoaste ca suprafetele de joc propuse in acest an au lasat de dorit, dar in opinia sa “culoarea suprafetelor si calitatea lor sunt doua lucruri diferite”.

Sunt foarte dezamagit de decizia luata de ATP. Culoarea suprafetelor si calitatea lor sunt doua lucruri diferite. De trei ani, contractul nostru prevede ca nu putem realiza suprafetele decat cu sase saptamani inainte de inceputul turneului si din acest motiv ne-a fost imposibil in acest sezon sa realizam o suprafata decenta. Acum contractul a fost modificat, iar suprafetele sunt acolo in mod permanent, deci problema este rezolvata. (…) Pentru mine albastrul ramane viitorul, dar pentru aceasta trebuie convinsi si cei care decid in sportul nostru“, a marturisit Tiriac pe site-ul turneului.

In timpul turneului de la Madrid, jucatorii, in frunte cu Rafael Nadal si Novak Djokovic, s-au plans de zgura albastra, considerata prea alunecoasa. Primii doi jucatori ai lumii au amenintat ca nu se vor mai inscrie anul viitor la Madrid daca va fi pastrata aceasta suprafata.
Sursa: Agerpres