Politica

TATONARI – Postul de county manager al Maramuresului ramane vacant pana dupa referendum

Foto Palatul Administrativ Baia Mare (c) eMaramures.roNegocierile in interiorul USL Maramures pentru functia de county manager vor fi continuate abia luna viitoare, cand se va incheia campania electorala destinata referendumului. Desemnarea unui inlocuitor pentru Constantin Bolos, retras de pe post la incheierea de mandat a fostului executiv, a fost amanata odata cu lansarea procedurilor pentru suspendarea lui Traian Basescu.

Seful Consiliului Judetean, Zamfir Ciceu, insista pe ideea ca el va fi cel care va alege administratorul judetului, chiar daca sunt si alte voci in USL care revendica numirea. Printre persoanele care au fost pomenite pana acum legat de acest post se numara Mircea Dolha, nume avansat de catre primarul Catalin Chereches inaintea alegerilor locale, dar si cel al lui Gavril Ardusatan.

„In vara aceasta vorm lua o decizie in ce priveste organizarea unui concurs pentru postul de county manager, nu m-am gandit la o persoana. Este o problema gasirea unor oameni care intr-adevar sa fie dedicati administratiei. Nu e un post usor, e un post cu mare responsabilitate”, explica Zamfir Ciceu.

Functia de county manager este vacanta de mai bine de trei saptamani. Constantin Bolos si-a incheiat activitatea la opt luni de la angajare, in momentul in care fostul sau sef, Mircea Man, i-a predat stafeta conservatorului Zamfir Ciceu.

O hotarare a Consiliului Judetean prevede ca administratorul public al Maramuresului are atributii de coordonare delegate de catre presedintele institutiei. El ar trebui selectat prin concurs, insa „uzantele” fac ca la examinarile organizate pe functii de acest tip sa ia parte exact cine trebuie sa castige.

Anul trecut, in octombrie, cand a fost organizat concursul pentru county manager, singurul candidat inscris a fost Constantin Bolos – cel pe care Mircea Man il anuntase din start ocupant al acestei pozitii.

Administratorul public are obligatia de a incheia un contract de management cu conducerea consiliului si sa aiba in vizor proiectele cu finantare interna si internationala, contract care va inceta de drept odata cu incheierea mandatului actualului presedinte Zamfir Ciceu.

In vederea concursului de anul trecut s-a stipulat ca se iau in calcul doar candidatii cu varste de peste 23 de ani, care au studii superioare si experienta in administratia publica. S-a cerut totodata bune abilitati de mediere si negociere, insa prevederile pot fi schimbate printr-o noua hotarare a Consiliului Judetean.

Sursa: Camelia Tocaci, Larisa Cordea