TIC

SUSPICIUNI – Utilizatorii de Facebook sunt circumspecti cu privire la posibila introducere a unui buton de “dislike”

Utilizatorii de Facebook au luat cu asalt miercuri site-ul popularei retele de socializare pentru a reactiona – nu neaparat pozitiv – la decizia de a testa un buton de “dislike”, anuntata de CEO-ul Mark Zuckerberg, relateaza Reuters. Marti, in cadrul unei sesiuni de intrebari si raspunsuri (Q&A), Zuckerberg a raspuns la o pleiada de intrebari care au variat de la realitatea virtuala la sarcina sotiei sale. Cei mai multi dintre cei care au intrat in dialog cu Zuckerberg au preferat insa sa abordeze subiectul unei posibile introduceri a unei optiunii de “dislike”, anuntata de Facebook.

Pagina oficiala a co-fondatorului Facebook a fost inundata cu aproape 3.000 de comentarii, majoritatea vizand butonul de “dislike”. Daca unii dintre acestia au precizat ca introducerea acestei optiuni ii va face sa utilizeze mai mult populara retea de socializare, altii si-au exprimat ingrijorarea ca un buton de “dislike” va duce la cresterea numarului de hartuiri online.

“Oamenii cer butonul de ‘dislike’ de multi ani”, a subliniat Zuckerberg, desi acesta nu va trebui sa se numeasca neaparat astfel sau sa fie reprezentat printr-un deget indreptat in jos. Prin acest buton, a adaugat el, utilizatorii isi pot exprima “empatia” fata de acele postari unde optiunea de “like” nu reprezinta un raspuns adecvat, cum ar fi criza refugiatilor sau moartea unei persoane apropiate.

Sursa: Agerpres