Sanatate

STUDIU – AVERTIZARE – Femeile cu sanii mari pot dezvolta mai usor tumori mamare

Foto saniSavantii americani nu au vesti tocmai bune pentru posesoarele unui bust generos. Dupa ce au facut studii in domeniu, oamenii de stiinta atrag atentia ca au gasit o legatura evidenta intre dimensiunea sanilor si dezvoltarea cancerului de san.

Din experimentele lor reiese ca vinovat de aceasta situatie delicata este hormonul sexual feminin, estrogenul, care in exces declanseaza cresterea glandelor mamare si aparitia tumorilor.

Prin urmare, femeile care se mandresc cu sanii lor mari trebuie sa stie ca au si motive de ingrijorare: pot suferi de cancer de san.

Oamenii de stiinta americani, coordonati de doctorul Nicholas Eriksson, de la compania americana care studiaza problemele de genetica „23and Me“, au efectuat un studiu amplu, la care au participat aproximativ 16.000 de femei.

In urma experimentelor, ei au constatat ca mutatiile genetice care duc la cresterea sanilor sunt asociate cu dezvoltarea tumorilor mamare.

Expertii in genetica sustin ca un bust mare produce sapte modificari in corpul unei femei, iar trei dintre acestea sunt in stransa legatura cu aparitia cancerului de san.

Sursa: www.clicksanatate.ro
Sursa: I.O.