Turism

STRATEGIE – Primarul Mangaliei: Sudul litoralului va fi o zona pentru familii, cu investitii in plaje, faleze, parcuri si balneo

Turistii vor gasi in sudul litoralului, la deschiderea sezonului estival 2016, facilitati create prin investitii in plaje, faleze, parcuri si zona de balneo, a declarat, joi, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

“Vrem ca statiunile din sudul litoralului gestionate de Primaria din Mangalia sa atraga si mai multi turisti, sa putem spune ca 2016 este cel mai bun an din ultimii noua. Noi am inceput deja, impreuna cu agentii economici din turism, sa gasim solutii pe care sa le punem in practica imediat. Turistii vor gasi, in 2016, servicii mult mai bune, administratia locala isi va face datoria in acest sens — si ma refer la accesarea de bani europeni — pentru ca viitorul financiar al administratiilor locale il reprezinta accesarea de fonduri pe programe europene”, a precizat Cristian Radu.

In sezonul actual, incepand cu 1 mai 2015, primaria Mangalia a cheltuit in cele sase statiuni pe care le gestioneaza, plus municipiul Mangalia, peste 1,25 milioane de euro, din care peste 755.000 de euro au fost incasati sub forma de taxe si impozite de la operatorii economici din statiuni-hoteluri, restaurante, chioscuri etc.

“La deschiderea sezonului estival 2016, turistul care va veni in sudul litoralului va gasi o portiune semnificativa din faleza pe care mi-o doresc de foarte mult timp la Mangalia, vorbim de portiunea de la Neptun, la Steaguri, un parc de distractii noi, zone verzi mai multe si mai bine ingrijite.

Statiunile din sud au fost gandite ca statiuni de familii si asta imi doresc de acum incolo, ca oamenii care vin aici sa gaseasca liniste, sa asculte marea, nu altfel de muzici. Mangalia va deveni si un reper balnear, pentru ca avem izvoare termale, avem un namol foarte bun si aici de 2.000 de ani se fac tratamente. Dar de un an suntem brevetati ca statiune balneoclimaterica si investitiile mari vor fi tot pe aceasta zona. Noi sustinem toti investitorii corecti, dovada fiind noile hoteluri de 3 si 4 stele deschise in ultimii doi ani aici”, a precizat primarul Cristian Radu.

Cu prilejul Bursei de turism pentru litoral de la Venus, primarul si-a exprimat nemultumirea fata de gradul de colectare al taxelor de la hotelieri, dar si fata de evaluarea unor active.

“Suntem parteneri cu investitorii, cu oamenii de afaceri. Impreuna trebuie sa pregatim sezonul estival 2016”, a adaugat primarul Mangaliei.

Sursa: Agerpres