Actualitate

SPECIAL – Spital mobil pentru ISU Maramures (VIDEO)

Vezi VIDEO
Doua noi autospeciale de interventie vor ajunge la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) prin intermediul unui proiect finantat din fonduri nerambursabile. Una dintre ele va fi dotata cu apa si spuma, pentru a putea asigura interventiile in caz de incendiu, iar o alta e destinata cazurilor de descarcerare si acordarii asistentei medicale de urgenta. Ultima dintre masinile speciale care vor fi primite va remorca un spital mobil, cu zece locuri disponibile pentru pacientii in stare critica.

In ideea de a reduce timpul de interventie pentru acordarea primului ajutor, sase inspectorate pentru situatii de urgenta din Transilvania de Nord vor fi dotate cu 12 autospeciale noi. Maramuresul, care va beneficia de doua astfel de utilaje speciale, ajunge astfel la 64 de masini de interventie. „Deosebit in acest proiect este faptul ca una dintre autospeciale va remorca un spital mobil de campanie, cu zece locuri, care va fi in stare sa acorde asistenta spitaliceasca si pre-spitaliceasca in orice parte a judetului”, a declarat directorul de proiect Gheorghe Stramb.

Innoirea tehnicii de lupta este una din prioritatile conducerii ISU Maramures, care spera ca astfel de proiecte sa poata fi realizate si in viitor. In acest moment, mai mult de jumatate dintre autospecialele inspectoratului au o vechime mai mare de 10 ani, iar sapte masini ar fi trebuit casate pentru ca sunt forjate de peste trei decenii.

„Urmeaza cele doua autospeciale care o sa vina in ajutorul nostru. Cunoasteti dotarea noastra… Speram ca ne vor ajuta cei de la Consiliul Judetean sa gasim solutii ca sa ne imbunatatim parcul auto cu autospeciale cu apa si spuma”, a inspectorul-sef al ISU Maramures, Ion Pop.

Celelalte judete care fac parte din acest proiect sunt Bihor, Bistrita Nasaud, Cluj, Satu Mare si Salaj. Valoarea totala a investitiei trece de 10 milioane lei, iar autospecialele sunt prevazute sa ajunga in judet cel mai devreme peste un an. Printr-un proiect similar s-au adus la inspectorat alte 12 masini de interventie.

Sursa: Andrei Gherghel