Stiri nationale

SOARTA GUVERNULUI – PNL a depus motiunea de cenzura impotriva Guvernului Ponta

PNL a depus, luni, la Parlament, o motiune de cenzura impotriva Guvernului intitulata “Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”.

In document, liberalii sustin ca prim-ministrul, fiind trimis in judecata, compromite o natiune intreaga si ca liderii UNPR si PSD, Gabriel Oprea si Liviu Dragnea, sunt “complicii” acestuia daca il sustin in continuare.

Birourile permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului se reunesc la ora 16,00 pentru a stabili calendarul dezbaterii si votarii motiunii de cenzura.

“Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. In orice alta tara din UE, premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni”, arata liberalii in motiunea de cenzura obtinuta de AGERPRES.

Ei subliniaza ca, prin sustinerea lui Victor Ponta de catre liderii coalitiei, imaginea Romaniei va fi distrusa iremediabil.

“Domnule Gabriel Oprea, vrem sa ne spuneti tuturor, acum, care este interesul national care reclama mentinerea lui Victor Ponta cu pretul decredibilizarii acestei tari. Puneti in balanta promisiunea facuta lui Ponta si interesul acestui popor. Ce alegeti?! Domnule Liviu Dragnea, vorbeati recent de resetarea clasei politice, de o noua politica. Sprijinindu-l pe Ponta, nu faceti decat sa vindeti iluzii romanilor. Mentinerea PSD la guvernare nu poate fi un scop in sine. Nu mai confundati Romania cu partidul! Daca vi-l doriti pe Ponta, folositi-l.

E bun de ‘Hopa Mitica’ pentru PSD! Pentru Romania, insa, este doar un scaiete veninos care trebuie smuls inainte de a ne periclita orice perspective. Daca sunteti alaturi de Ponta, sunteti complicii lui. Dar sunteti poate chiar mai vinovati ca el. Distrugeti iremediabil imaginea Romaniei, imaginea noastra. Uitati-va in presa internationala! Cu un astfel de precedent toxic, aratam ca un stat care tolereaza coruptia sau care accepta corupti la varful celor mai importante institutii”, se mentioneaza in texul motiunii.

Sursa: Agerpres