Comunitate

SHOW AERIAN – Ploaia a creat probleme la mitingul aerian organizat in Baia Mare (VIDEO)

Vezi VIDEO
Mitingul aviatic “Maramures Air Show” a fost compromis de vremea capricioasa. Reprezentantii Aeroportului International Baia Mare spun ca din cauza reprizelor de ploaie, evenimentul aerian a fost amanat cu cateva ore, iar la unele surprize s-a renuntat. Totusi, maramuresenii care au dat dovada de rabdare au putut sa se bucure, dupa trei ore asteptare, de cateva exercitii acrobatice ale pilotilor si parasutistilor.

Un adevarat show aerian au pregatit la final de saptamana reprezentantii Aeroportului International Baia Mare. Mitingul aviatic era programat sa inceapa ieri, la ora 14.00, dar, din cauza ploilor, evenimentul a fost amanat cu cateva ore. Maramuresenii care au avut rabdare sa inceapa demonstratiile au admirat spectaculozitatea exercitiilor aeriene pregatite de pilotii si parasutistii de la Aeroclubul Romaniei.

“Am ramas cu regretul c,a din cauza vremii nefavorabile, maramuresenii nu s-au putut bucura de show-ul pregatit de noi. Efectiv, mitingul a inceput doar dupa ora 17.00. Au fost mai multe reprize de ploaie, desi progonozele meteo inclusiv de duminica spuneau ca va ploua abia dupa ora 18.00. Totusi le multumesc maramuresenilor care au fost prezenti, majoritatea datorita ploii s-au intors din drum”, a declarat directprul Aeroportului International Baia Mare, Dorin Buda.

Tot din cauza ploii, organizatorii s-au vazut nevoiti sa renunte la unele surprize pregatite pentru public. “Am fost nevoiti sa organizam evenimentul intr-o singura zi. De obicei se organizeaza sambata si se ia o zi de rezerva, dar programul Aeroclubului Romaniei nu ne-a premis acest lucru. Trebuia sa mearga la un miting in Ungaria, dar datorita situatiei tensionate a refugiatilor de acolo s-a amanat in ultimul moment, si cei de la Aeroclub au ajuns doar sambata la pranz. Sper ca cei prezenti s-au bucurat de exercitiile acrobatice ale pilotilor Aeroclubului Romaniei, ale parasutistilor, din pacate intrecerea intre motocicleta speed de mare viteza si un avion nu s-a putut tine. Promitem ca la anul toti maramuresenii se vor bucura de acest lucru cu adevarat”, a adaugat Dorin Buda.

Pe langa zborurile efectuate de echipele de performanta ale Aeroclubului Romaniei, in cadrul evenimentului “Maramures Air Show”, baimarenii au putut sa admire si 15 avioane usoare, un balon cu aer cald, aeromodele de la Cercul de Aeromodele al Palatului Copiilor Baia Mare si motociclete de tip chopper si speed de la Clubul “Rock’N’Road” Baia Mare.

Sursa: C.T.