Actualitate

SENTINTA – Un tanar condamnat de Tribunalul Maramures la 17 ani de inchisoare a fost achitat de Curtea de Apel Cluj

Foto: Curtea de Apel ClujUn caz cutremurator a fost facut public in 20 octombrie 2011, atunci cand tatal vitreg al unei fetite de numai trei ani din Viseu de Sus a fost acuzat de viol. Barbatul a fost arestat preventiv, fiind pus sub acuzare pentru agresarea sexuala a copilei sotiei sale. Ulterior, Ciprian Gabriel Berches a fost trimis in judecata, dosarul sau fiind judecat la Tribunalul Maramures. Cu toate ca barbatul si-a sustinut nevinovatia, magistratii l-au gasit vinovat, printr-o sentinta emisa in 3 februarie 2012, si l-au condamnat la 17 ani de inchisoare. Barbatul a facut recurs, iar la Curtea de Apel din Cluj a fost achitat.

In momentul trimiterii barbatului in judecata, procurorii parchetului de pe langa Tribunalul Maramures au aratat ca “probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca inculpatul Berches Ciprian Gabriel, in cursul anului 2011, in mod repetat, a intretinut relatii sexuale orale cu fiica sotiei sale din alta relatie, partea vatamata P.M.J.F. (in varsta de 3 ani si 6 luni), profitand de imposibilitatea acesteia de a se apara si de a-si exprima vointa. De asemenea, in aceeasi perioada, inculpatul a savarsit acte repetate cu caracter obscen asupra minorului constand in atingerea cu degetele a zonei genitale”.

Dovezile s-au dovedit clare pentru magistratul Tribunalului Maramures care a judecat acest dosar. Atat la momentul arestarii cat si in timpul procesului, sotia si-a aparat barbatul, precizand ca acesta nu are nicio vina si ca totul a fost o inscenare. Cu toate acestea, atat asistentii sociali ai Directiei Copilului, cat si magistratii au apreciat ca micuta a fost traumatizata, iar acesta a fost lasata in grija bunicii din partea tatalui natural, iar Ciprian Gabriel Berches – in varsta de 27 de ani, condamnat.

Sentinta a fost atacata cu recurs, iar in 30 mai inculpatul a fost achitat de Curtea de Apel din Cluj. Totusi aceasta sentinta nu este definitiva, recursul urmand sa se judece la Inalta Curte de Casatie si Justiei, primul termen fiind stabilit pentru 15 noiembrie 2012.

In toata perioada in care maramureseanul a fost acuzat ca si-ar fi violat fiica vitrega, respectiv 19 octombrie 2011 – 30 mai 2012, Ciprian Gabriel Berches s-a aflat in stare de arest preventiv, toate cererile lui de inlocuire a masurii preventive fiind respinse. 

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel