Actualitate

SENTINTA – Barbatul din Sacalaseni care si-a omorat fratele a fost condamnat la 10 ani de inchisoare

Foto: Palatul de Justitie Baia Mare (C) eMaramures.roPetru Onoriu Radu, barbatul care in 22 aprilie si-a omorat fratele in casa parinteasca din Sacalaseni, a fost condamnat la 10 ani de inchisoare, fiind gasit vinovat pentru savarsirea infractiunii de omor calificat. Crima s-a petrecut in urma unui conflict. Enervat de vorbele care i-au fost aruncate de fratele sau, Petru Onoriu Pavel a pus mana pe un cutit si l-a injunghiat mortal.

Din probatoriul administrat de procurori a rezultat ca „pe fondul consumului de alcool, Radu Onoriu Petru Pavel i-a aplicat fratelui sau R.C.A. o lovitura cu cutitul in zona toracica, cauzandu-i o plaga taiata penetranta, care a dus la hemoragie masiva si decesul victimei”.

Magistratii Tribunalului Maramures au decis ca pentru fapta sa barbatul in varsta de 28 ani trebuie sa stea 10 ani dupa gratii. In plus, el a fost obligat sa plateasca despagubiri lunare de cate 100 lei catre cei doi copii minori ai fratelui pana cand vor implini 18 ani. Instanta a mai decis ca Petru Onoriu Radu sa sa le plateasca minorilor contravaloarea in lei a sumei de 20.000 euro, cu titlul de despagubiri civile. Cheltuielile de judecata, in suma de 1.400 lei, cad tot in seama maramureseanului condamnat.

Sentinta data de Tribunalul Maramures poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile de la pronuntare.

CITESTE SI:

Sursa: Andrei Gherghel