Politica

SEFI NOI – Conservatorul Zamfir Ciceu, validat in functia de presedinte al Consiliului Judetean

Tribunalul Maramures a facut astazi, 25 iunie, ultimul pas in vederea investirii noii conduceri a Consiliului Judetean. Printr-o sentinta civila, magistratii au anuntat validarea alegerii in functia de presedinte a conservatorului Zamfir Ciceu, care in curand isi va putea prelua atributiile la varful administratiei maramuresene.

Sentinta era necesara pentru inceperea demersurilor in vederea juramantului. Secretarul Consiliului Judetean, Dumitru Dumuta, a aratat ca legea prevede doua zile disponibile pentru eventuale contestatii referitoare la validare.

In acest context, e foarte posibil ca sedinta de investire sa aiba loc joi, 28 iunie, cand e programata si ultima reuniune a membrilor de consiliu care isi vor face iesirea de pe scena administrativa odata cu juramantul noilor alesi.

Zamfir Ciceu a castigat alegerile pentru presedintia Consiliului Judetean cu 97.592 de voturi valabil exprimate, reprezentand 45,45%. In cadrul forului, cel mai mare numar de membri il are USL – care a castigat 20 de pozitii.

PDL si UNPR, care au mers sub sigla Uniunii pentru Maramures, impart noua dintre fotoliile de consilier, PPDD a luat trei functii iar UDMR a ramas cu doua pentru mandatul 2012-2016.

Sursa: Larisa Cordea