Politica

SEFA ISJ – Social-democrata Ana Moldovan a fost numita, azi, la conducerea Inspectoratului Scolar Maramures

FOTO: Ana Moldovan - inspector general ISJ Maramures (c) eMM.roSchimbare operata astazi, 19 iulie, la varful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Noua sefa peste invatamantul maramuresean este profesoara Ana Moldovan, care se va intalni la Sinaia cu ministrul Educatiei. Documentele privind inlocuirea inspectorului general au fost semnate deja la Bucuresti si urmeaza sa ajunga in Baia Mare pana la finalul saptamanii. Social-democrata care a preluat functia de conducere a precizat pentru eMaramures ca i s-a confirmat telefonic numirea si ca a fost convocata, in noua sa calitate, la o intalnire pe care o au reprezentantii inspectoratelor scolare in judetul Prahova.

”Am fost informata de la Ministerul Educatiei ca ordinul de numire a fost semnat, incepand cu data de astazi, si ca va fi transmis cu celeritate in teritoriu. Dar, am fost convocata, in virtutea acestui ordin, sa particip la o intalnire cu inspectorii scolari la Sinaia iar acum chiar in drum spre aceasta intalnire”, a precizat Ana Moldovan, pentru eMaramures.

Noul inspector general din Maramures este si consilier judetean din partea USL. Ea detine functia de conducere la nivelul organizatiei de femei a PSD Maramures iar in privinta activitatii din invatamant, a mai detinut o pozitie de adjunct in cadrul ISJ in urma cu aproximativ trei ani. Ea a fost totodata director al Directiei pentru Protectia Copilului Maramures.

Cel pe care Moldovan il inlocuieste la sefia inspectoratului este Cristian Heuberger, avansat in functie acum o luna si jumatate, dupa ce fosta democrat-liberala Mariana Pop si-a anuntat demisia. Instalarea oficiala ar putea avea loc saptamana viitoare, cand in judet e asteptat si un reprezentant al Guvernului.

Purtatorul de cuvant al PSD Maramures, Gabriel Zetea, a precizat pentru eMaramures ca postul pe care a fost numita Ana Moldovan nu e incompatibil cu pozitia de consilier judetean, dar ca, la nivelul filialei de partid, se va discuta daca membrii de partid vor indeplini sau nu cumulativ functii in administratie si in institutiile publice cum e Inspectoratul Scolar. “O astfel de decizie se va aplica unitar in cazul tuturor membrilor PSD”, a mai completat el.

FOTO: Ana Moldovan – inspector general ISJ Maramures (c) eMM.ro
Sursa: Larisa Cordea