Cultura

SEF LA TEATRU – Claudiu Pintican va semna un contract de management pe o durata de trei ani

Foto: Claudiu Pintican (c) eMaramures.roCastigatorul concursului de proiecte de management pentru Teatrul Municipal Baia Mare, Claudiu Pintican, va semna un contract pe o durata de trei ani cu administratia publica a municipiului resedinta de judet, care are in subordine institutia de cultura. Pintican a precizat ca isi doreste sa atraga publicul prin readucerea in prim-plan a teatrului de revista si prin punerea in scena a unor piese de Caragiale.

Pentru functia de manager al teatrului din Baia Mare au fost doua concursuri de proiecte, primul, desfasurat in martie, fiind castigat de Gelu Adrian Badea, un clujean care activeaza ca regizor artistic la Teatrul de Nord din Satu Mare. Dupa contestarea rezultatului, concursul a fost reluat in 13 iunie.

In urma celui de-al doilea concurs, comisia de jurizare (alcatuita din Dorel Visan, Cornel Udrea, Doina Lazin, Nicoleta Bolca, Aurelia Corbeanu, Stefan Umu, Mihail Linceanu, Ion Frunzescu si consilierii Mariana Pop, Ovidiu Stefan, Radu Stef si Noemi Vida) l-a declarat castigator pe actorul baimarean Claudiu Pintican. Marilena Frentiu, care detine functia de manager interimar al Teatrului Municipal, va renunta la mandat odata cu instalarea noului director.
Sursa: Catalin Vischi