Comunitate

SCANDAL – PPDD contesta rezultatul pentru functia de primar in Cavnic, castigata de USL cu doar 13 voturi diferenta

Functia de primar al Cavnicului s-a decis cu o diferenta de doar 13 voturi, insa rezultatul obtinut de candidatul USL, Alexandru Dragos, a fost contestat de PPDD, care sustine ca din cele 55 de solicitari de urna mobila au fost solutionate doar 40, cele venite din partea USL. Liderul PPDD Cavnic a precizat ca, in 15 cazuri, „exact in cele in care oamenii au apelat la PPDD sa le trimita urna mobila”, masina n-a mai ajuns.

PPDD a depus astazi, 11 iunie, o contestatie a rezultatului votului pentru functia de primar in Cavnic, castigata cu o diferenta de doar 13 voturi de Alexandru Dragos, candidatul USL.

“La inceput au fost 17 voturi diferenta intre candidatul USL si candidatul nostru, doctorul Silviu Toma. S-a dispus renumararea voturilor si a ramas o diferenta de 13 voturi. Problema e insa alta”, a declarat Vladimir Petrut, liderul PPDD Cavnic.

Cei din Partidul Poporului Cavnic au mentionat ca in conditiile in care s-a inregistrat un record de participare, aproximativ 2.600 de votanti, si PPDD a obtinut cinci locuri in Consiliul Local, acelasi numar ca si USL, rezultatul pentru functia de primar ar fi fost decis de o strategie a reprezentatilor coalitiei aflate la putere.

„Ei au avut vreo 40 de cereri de urna mobila, noi am avut 15 – persoane cu diverse grade de handicap sau persoane bolnave. Am depus aceste cereri la Biroul Electoral Local la ora 9.00 dimineata. Pana la ora 16.00, n-a plecat masina cu urna mobila, iar apoi, cand, totusi, a plecat, au facut traseul in asa fel incat pana la ora 21.00 au ajuns doar la adresele celor 40 de solicitanti ai USL. La noi n-a votat niciunul dintre 15 inscrisi pe lista de solicitare a urnei mobile! Chiar ne-au comunicat, in scris, ca solicitarile nu au putut fi onorate in cele 15 cazuri din cauza ca n-au reusit sa ajunga la toate cele 55 de adrese pana la ora 21.00”, a declarat Petrut.

PPDD Cavnic a inregistrat o contestatie in acest sens la Biroul Electoral Judetean.

CITESTE SI:
REZULTATE ALEGERI – IUNIE 2012 – Maramuresul a votat in majoritate cu USL (GALERIE FOTO SI VIDEO)
Sursa: Catalin Vischi