Rugby Sport

RUGBY – CUPA MONDIALA – Romania se poate califica direct la urmatorul turneu final, daca obtine victorii in ultimele doua partide

Nationala de rugby a Romaniei se pregateste pentru meciul de marti, 6 octombrie cu echipa Canadei. Daca Stejarii au la dispozitie mai mult de o saptamana pentru a se reface si a se pregati pentru acest meci, canadienii vor mai disputa o partida pana la meciul cu Romania. Astfel, reprezentantii „frunzei de artar” vor intalni joi, 1 octombrie, vicecampioana mondiala, Franta.

Chiar daca a pierdut primele doua meciuri de la Cupa Mondiala, 11-38 cu Franta, respectiv 10-44 cu Irlanda, Romania mai poate inca sa isi atinga obiectivul acestui turneul final – obtinerea a doua victorii.

“Din fericire, echipele din esalonul 2, dintre care face parte si Romania, au facut un progres foarte mare, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Cel mai bun exemplu a fost Japonia, care a reusit surpriza si a invins Africa de Sud si eu zic ca la urmatoarea Cupa Mondiala se vor egaliza si mai mult valorile”, a declarat Vasile Lucaci, antrenorul secund al campioanei CSM Stiinta Baia Mare.

Pe 6 octombrie, Romania va juca impotriva Canadei, iar pe 11 octombrie “stejarii” vor intalni reprezentativa Italiei.

“Pentru noi ar fi foarte bine sa castigam urmatoarele meciuri pentru ca daca vom reusi aceste victorii echipa nationala nu va mai trebui sa joace calificari pentru urmatoarea Cupa Mondiala. Iar acest lucru este imbucurator, pentru ca cei de la conducerea federatiei vor avea 4 ani la dispozitie sa pregateasca o echipa competitiva pentru urmatoarea Cupa Mondiala. In acelasi timp, sa nu uitam ca este o foarte mare performanta ca participam la turneul final si, chiar daca am pierdut, eu spun ca baietii pot sa stea cu capul sus. Chiar daca am pierdut, am aratat ca suntem o echipa relativ buna, combativa si determinata, iar din Romania, la nivelul sporturilor de echipa, nationala de rugby este singura care a participat la toate Cupele Mondiale”, a adaugat Vasile Lucaci.

Inaintea urmatoarelor partide, in clasamentul Grupei D conduce Irlanda, cu 10 puncte, urmata de Franta, la un singur punct distanta, in timp ce Romania ocupa locul 5, ultimul, cu 0 puncte.

Foto (c) frr.ro

Sursa: Tania Purcaru