ITC

ROVINIETE – Site-ul Companiei de Drumuri elibereaza chitante la plata rovinietei

Foto: ambuteiaj auto - Recea (c) eMaramures.roCompania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a pus la dispozitia utilizatorilor un nou serviciu privind posibilitatea de verificare a valabilitatii rovinietei on-line. Prin acest serviciu, utilizatorilor li se ofera posibilitatea de a verifica valabilitatea achitarii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale (rovinieta) la momentul cautarii, dupa numarul de inmatriculare al vehiculului si dupa numarul de identificare (seria de sasiu).

In plus, pe langa afisarea informatiilor in fereastra utilitarului, prin bifarea optiunii ”Afiseaza rezultatele in fisier pdf semnat” se poate obtine un fisier pdf care contine informatiile referitoare la valabilitatea rovinietei impreuna cu o semnatura electronica a CNADNR – SA si o marca temporala (data).

In acest mod, CNADNR – SA atesta faptul ca este emitentul informatiilor inscrise in fisier si ca acestea sunt valabile la momentul specificat de marca temporala.

Documentul pdf semnat se genereaza numai in cazul existentei unei roviniete valabile in baza de date (nu este considerata rovinieta valabila, rovinieta a carei data de ”sfarsit valabilitate” este anterioara celei la care se interogheaza/genereaza fisierul pdf, precum si rovinieta a carei data de ”inceput valabilitate” este ulterioara datei la care se interogheaza/genereaza fisierul pdf).
Sursa: Ioana Osan