Monden

RETRAGERE LA HOLLYWOOD – Actorul Peter O’Toole spune adio platourilor de filmare

Actorul de cinema si teatru Peter O’Toole, care a devenit celebru cu filmul ‘Lawrence al Arabiei’ (1962), si-a anuntat marti retragerea din activitate la varsta de 79 de ani, informeaza AFP. Intr-un comunicat citat de revista americana People, actorul afirma: “Este timpul sa arunc prosopul. Sa ma indepartez de scena si de cinema. Nu mai am inima pentru a face asta. Nu voi reveni”.

“Viata mea profesionala de actor – pe ecran si pe scena – mi-a adus sustinerea publicului, implinire emotionala si confort material”, adauga celebrul actor.

“M-a adus in contact cu oameni minunati, prieteni buni cu care am impartit soarta care le revine tuturor actorilor: esecurile si succesele”, afirma el.

“Totusi, consider ca fiecare trebuie sa decida cand este timpul sa se opreasca. De aceea imi iau adio de la profesie, cu ochii uscati si o profunda gratitudine”, mai scrie Peter O’Toole.

Agentii actorului de la Londra si New York nu au confirmat inca informatia, noteaza AFP.

Originar din Irlanda, Peter O’Toole, actorul cu ochii albastri, si-a petrecut tineretea in nordul Angliei si si-a facut debutul pe scena la 17 ani la Londra, interpretand drame de Shakespeare inainte sa explodeze pe ecran sub regia lui David Lean in ‘Lawrence al Arabiei’.

El a primit opt nominalizari la Oscar intr-o cariera care cuprinde remarcabilele interpretari din ‘Caligula’ (1979) si ‘Ultimul imparat’ (1987), fara a castiga nicio statueta.

Ultimele filme ale lui Peter O’Toole, ‘Katherine of Alexandria’ si ‘Mary Mother of Christ’, sunt in prezent in faza de postproductie in SUA, unde ar urma sa fie lansate in acest an si, respectiv, anul viitor, conform site-ului cinematografic IMDB.

Sursa: Agerpres