Externe

REPATRIERE ROMI – 177 de romi repatriati voluntar din Franta au ajuns la Timisoara cu o cursa charter

177 de cetateni romani de etnie roma repatriati voluntar din Franta au ajuns, in aceasta seara, 4 iulie, pe Aeroportul International “Traian Vuia” din Timisoara, cu o cursa charter pusa la dispozitie de autoritatile franceze, fiind al doilea astfel de transport din acest an.

Potrivit directorului Aeroportului International “Traian Vuia” din Timisoara, Dan Idolu, 177 de cetateni romani de etnie roma au fost repatriati voluntar din Franta, marti seara, transmite corespondentul Mediafax.

“Este vorba de 177 de persoane, dintre care 66 sunt minori. Acestea au venit la Timisoara cu o cursa charter, de la Lille, din Franta. Pentru ca provin din mai multe judete ale tarii, au fost transportate la Gara de Nord pentru a ajunge la casele lor, cu trenul”, a declarat Dan Idolu.

Asa cum s-a intamplat de fiecare data cand au sosit astfel de curse aeriene, romii au fost asteptati la aeroport de rude si prieteni.

Primul transport din acest an de persoane repatriate voluntar din Franta a avut loc in 11 ianuarie, cand au ajuns la Timisoara 164 de persoane, tot cu o cursa charter, insa de la Paris.
Sursa: Mediafax