Politica

REFERENDUM – MARAMURES – Presedintii din sectiile de votare vor fi trasi la sorti maine, 19 iulie

Cele peste 390 de sectii de votare din Maramures vor avea, incepand de maine, 19 iulie, presedinti, care sa se ocupe direct de organizarea referendumului programat pentru saptamana viitoare. Autoritatile au anuntat ca acestia vor fi stabiliti prin tragere la sorti iar in zilele de 24 si 25 iulie, in municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei, vor avea loc instructajele in vederea votului.

Statia de calcul amenajata in cadrul biroului electoral de circumscriptie judeteana cu sprijinul Oficiului Judetean de Telecomunicatii Speciale si a Directiei Judetene de Statistica va deveni operationala in data de 19 iulie”, au comunicat cei de la prefectura.

In cadrul unei videoconferinte care s-a derulat ieri, cu reprezentantii Guvernului in teritoriu, ministrul delegat pentru administratie, Victor Paul Dobre, a anuntat ca sumele necesare derularii referendumului din 29 iulie sunt asigurate de catre Ministerul Finantelor.

El a cerut autoritatilor sa asigure functionarea unui generator de energie electrica la birourile de circumscriptie judetene pentru a se asigura ca activitatea va continua chiar si in cazul in care se produce o pana pe retea.

Sursa: eMM.ro