TIC

RECORD – Google anunta ca pentru prima oara are mai multe cautari pe telefonul mobil decat pe calculator

Google a anuntat ca, pentru prima oara, peste 50% din cautarile efectuate pe motorul sau de cautare au fost realizate pe telefonul mobil, depasindu-le pe cele de pe calculator. Prin urmare, telefoanele mobile au devenit instrumentele cel mai des utilizate pentru cautari pe Google, relateaza vineri 20minutes.ch.

La conferinta Code/Mobile, organizata de site-ul de specialitate Re/code, Amit Singhal, seful departamentului de cercetare de la Google, a anuntat ca motorul de cautare a trecut prima oara un prag simbolic in cursul acestei veri: Google, care prelucreaza 100 de miliarde de cautari pe zi, primeste acum mai multe de pe aplicatiile mobile decat de pe calculatoare, scrie Wall Street Journal. Evaluarea nu ia in considerare majoritatea tabletelor, Singhal evocand doar aparatele cu ecrane sub 6 inch.

Cautarile de pe telefoanele mobile le depasisera pe cele de pe desktop inca din luna mai, dupa cum a anuntat Google, dar numai in zece tari, printre care Statele Unite si Japonia. Acest lucru este valabila cum la nivel mondial, incheie 20minutes.ch.

Sursa: Agerpres