Afaceri - Economic

PRAG PSIHOLOGIC – Pretul benzinei a scazut sub cinci lei pe litru

Vesti bune pentru soferi, de Craciun: pretul benzinei a scazut sub pragul de cinci lei pe litru, pentru prima data in ultimii patru ani. Miercuri si joi la majoritatea benzinariilor Petrom, litru de benzina a putut fi cumparat cu cativa bani sub cinci lei, iar pretul motorinei a coborat la 5,18 lei pe litru. Informatiile sunt luate de pe site-ul companiei.

In functie de amplasamentul statiilor, pretul a variat intre 4,980 lei/litru si 4,990 lei/litru la benzina, iar cel al motorinei intre 5,18 lei/litru si 5,29 lei/litru.

Pentru prima data in ultimii ani, OMV Petrom a inregistrat in primele noua luni din 2014 o scadere importanta a vanzarilor si, implicit, a profitului. Astfel, vanzarile au scazut in perioada ianuarie – septembrie 2014 cu 11%, de la 18,1 miliarde lei la 16,2 miliarde lei. Pe primele noua luni ale acestui an, OMV Petrom a avut un profit net de 3,6 miliarde de lei, cu 34% mai mic decat in perioada aferenta anului trecut.

Din aceasta cauza, gigantul energetic din Romania a anutat ca incepand de anul viitor va modifica substantial planul de investitii. In Maramures, OMV Petrom are zece statii de alimentare cu combustibili.
Sursa: Emm