Actualitate

OMOR – Barbatul din Ruscova care si-a omorat sotia a fost arestat preventiv

Barbatul din Ruscova care si-a ucis sotia la inceputul lunii iunie a fost arestat preventiv. Magistratii Tribunalului Maramures au dispus arestarea preventiva a lui Ioan Bileac pentru 29 zile, masura fiind valabila incepand cu data de 19 iunie. Crima pentru care este acuzat s-a petrecut in 5 iunie, atunci cand barbatul a injunghiat-o pe sotia lui banuind ca ii este infidela. Imediat dupa producerea crimei, maramureseanul a incercat sa isi puna capat zilelor.

Potrivit procurorilor, ”inculpatul, in dupa masa zilei de 5 iunie, fiind la domiciliu, dupa ce a consumat bauturi alcoolice, a folosit violente fata de sotia sa, victima B.I., injunghiind-o in zona toracelui stang si lovind-o cu corp contondent dur, cauzandu-i leziuni corporale grave, care au dus la deces”.

Barbatul a fost internat la Sectia Psihiatrie din cadrul Spitalului din Sighetu Marmatiei pentru realizarea unei expertize de specialitate, deoarece barbatul a incercat sa se sinucida de doua ori dupa producerea crimei. Medicii au stabilit ca Bileac are discernamant si astfel va raspunde pentru faptele sale, urmand sa fie judecat pentru comiterea infractiunii de omor calificat.

Potrivit localnicilor, barbatul era foarte gelos, iar in urma cu aproximativ un an i-a aruncat sotiei sale in fata o cana cu lapte fierbinte, oparind-o. Scandalurile au fost frecvente in ultimii ani, dupa cum au recunoscut si copiii celor doi.

Instanta a admis propunerea formulata de parchet si a dispus arestarea preventiva a inculpatului. Cercetarile continua, in vederea stabilirii tuturor imprejurarilor in care s-a comis fapta si instituirea raspunderii judiciare.

CITESTE SI:
ACTUALIZARE 4 – CRIMA – Un barbat din Ruscova si-a ucis sotia, iar apoi a incercat sa se sinucida (VIDEO)
Sursa: Andrei Gherghel