Monden

MUZICA – “Mandinga – Primii 10” – primul film documentar despre trupa romaneasca

Filmul “Mandinga – Primii 10” realizat de Alexandru Burcea, membru fondator al trupei Mandinga, bazat pe o scenografie semnata de Alexandra Stratulat, va fi lansat joi seara la Hollywood Multiplex din Bucuresti. Potrivit unui comunicat transmis, miercuri Agerpres, pelicula va fi primul documentar care urmareste evolutia unei formatii romanesti.

“Mandinga – Primii 10” este gandit ca un show care imbina imaginile de pe ecran cu momente live in care trupa canta piesele reprezentative pentru trupa. Membrii actuali, dar si cei din formulele anterioare vor povesti despre momentele fericite si despre incercarile prin care formatia a trecut in cei 10 ani de existenta.

“Va fi o surpriza si pentru cei mai inraiti fani pentru ca am pus in acest film imagini din arhivele fiecaruia dintre noi, dar si povesti pe care pana acum nu am reusit sa le spunem. Veti auzi si vedea cum am fost incercati din greu si cum apoi am reusit sa ne ridicam din nou si sa fim trupa Mandinga pe care ne-o dorim si pe care o doresc fanii nostri”, spune Alex Burcea, in comunicatul citat.

Elena Ionescu, solista trupei Mandinga, povesteste ca au avut de-a lungul timpului atat momente tensionate cat si momente frumoase.

“Veti vedea o poveste autentica in care nu aratam doar partile frumoase din viata unei trupe, ci si momentele mai delicate care ori rup definitiv o echipa, ori o sudeaza pe vecie. In cazul Mandinga a fost vorba de sudarea unei prietenii de care suntem mandri si care ne ajuta sa transmitem multa energie pozitiva in concertele noastre. Lucrand pentru acest film ne-a venit in minte si sloganul care ne reprezinta foarte bine – Mandinga – Playing happiness”, spune artista.

Dupa premiera de joi, “Mandinga – Primii 10” va putea fi urmarit in cadrul spectacolelor speciale ale formatiei in care muzica live se imbina cu povestile din film.

Mandinga este un mix original de muzicieni romani si cubanezi, trupa fiind formata din sapte membri – Elena (solista), Alex (trompeta), Chupi (tobe), El Nino (congas), Omar (pian), Zach (saxofon) si Tony (trombon).

Sursa: Agerpres