Monden

MUZICA – Concertul sustinut de grupul ABBA pe stadionul Wembley in 1979, disponibil pe CD si vinil

ABBAConcertul pe care grupul suedez ABBA l-a sustinut pe stadionul Wembley din Londra in anul 1979 va fi in curand disponibil, in versiune integrala, pe CD si pe vinil, informeaza music-news.com. ABBA a concertat pe stadionul Wembley pe 10 noiembrie 1979. Fragmente din acel concert intrat in legenda au fost incluse pe albumul live din 1986 “Abba Live”, insa, pana acum, show-ul de pe Wembley Arena al trupei suedeze nu a fost lansat niciodata intr-o versiune integrala.

In acel concert, grupul ABBA a interpretat 25 de piese. “ABBA Live At Wembley Arena” va fi lansat in luna octombrie, pe 2 CD-uri si trei LP-uri.

Trupa suedeza ABBA, formata din Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Björn Ulvaeus si Anni-Frid Lyngstad, a ajuns in repetate randuri pe prima pozitie in topurile din intreaga lume, intre 1974 si 1982. Formatia s-a facut remarcata prin castigarea concursului Eurovision cu piesa “Waterloo”, in 1974.

Trupa ABBA a devenit cel mai bine vanduta formatie din istoria muzicii pop, gratie unor piese devenite celebre, precum “Money, Money, Money” si “The Winner Takes It All”. ABBA este pe locul doi, dupa Beatles, in Cartea Recordurilor la categoria vanzari de discuri.
Sursa: Mediafax