Stiri externe Ziarele de azi

MIGRANTI – Google constata o crestere considerabila a numarului de traduceri din araba in germana

Compania Google a solicitat, vineri, vorbitorilor de araba si persana sa contribuie la perfectionarea serviciului sau de traducere in si din germana in aceste doua limbi dupa ce solicitarile de acest gen au crescut considerabil in 2015, in contextul crizei migratiei, informeaza AFP.

Multe dintre persoanele sosite in Europa in ultima vreme, provenind in special din Orientul Mijlociu, ‘folosesc Google Translator (serviciul de traducere automata)’ si asa se explica faptul ca’ in anul in curs, doar in Germania, am inregistrat o crestere de cinci ori a traducerilor din araba’ in germana, mentioneaza un comunicat de presa difuzat de filiala germana a gigantului american din domeniul internetului.

‘Din pacate, sistemele de traducere automate nu sunt totdeauna precise’, afirma Google,
care cere persoanelor care vorbesc araba si persana si cunosc germana sa se alature eforturilor sale de perfectionare a respectivului program.

Cei interesati de aceasta propunere ar urma sa-si dea avizul in legatura cu anumite traduceri sugerate si, eventual, sa propuna variante mai bune. Informatii suplimentare se gasesc la adresa web g.co/UebersetzenUndHelfen.

Sursa: Agerpres