Cultura

LANSARE DE CARTE – Adela Dobran si-a lansat azi a sasea carte. „ Povete cu multe fete” este un volum de poezioare vesele pentru copii si nu numai

Agitatie mare azi, 22 octombrie, la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, acolo unde psihoterapeuta Adela Dobran a lansat un nou volum. „Povete cu multe fete” este, de fapt, o poarta catre o lume plina de fantezie in care cei mici pot fi martori ai unor intamplari care mai de care mai interesante.

„Aici, in aceasta carticica animalutele vorbesc. Prin grai viu transmit copiilor mesaje subliminale si de aceea cartea are o functie tarapeutica. O functie de oglindire si copiii se regasesc in fuecare intamplare din fiecare poezioara”, a spus Adela Dobran. Autoarea este deja la al saselea volum pe care l-a scris si care a vazut lumina tiparului. Are insa un secret atunci cand vine vorba despre asternerea versurilor pe hartie. Pentru ca-i place ceea ce face si ii plac si copiii, cartile se scriu parca singure.

„Cand scriu, dau frau liber imaginatiei mele debordante. Nu ma gandesc la ceva anume ci pur si simplu vine ca o curgere. Si bineinteles ca are si pentru mine o functie terapeutica, pentru ca rad in timp ce scriu. Pur si simplu vin asa, natural, pentru ca nu m-am gandit”, a mai adaugat autoarea.

Copiii, dar si adultii, vor descoperi in versurile Adelei Dobran si in ilustratiile Andei Cofaru lectii de viata, povesti moralizatoare, pilde interesante si exemple subtile de conduita.

„Povetele pentru toata lumea, pentru toti cei care au suflet de copil, le dau animalutele, le dau personajele insufletite din aceasta carte: albinute, licurici dintr-o lume de pitici, vin aici sa ne invete lucruri bune cu-ale lor povete”, a mai spus Adela Dobran.

Urmatorul volum al va fi lansat pe data de 20 noiembrie la Targul de carte Gaudeamus de la Bucuresti, acolo unde a fost invitata sa isi prezinte cartea. Acelasi volum va fi lansat o saptamana mai tarziu si pentru piticii din Baia Mare, dar deocamdata autoarea nu vrea sa deconspire titlul acesteia.

Sursa: Ana Pop