Afaceri - Economic

JOBURI – Criza de confectioneri la nivelul judetului Maramures

Foto CalcatoreseConfectiile raman in topul domeniilor in care se inregistreaza cea mai mare criza de forta de munca. Luna de luna, se cauta zeci de persoane care sa lucreze in acest sector de activitate, insa lumea evita confectiile din cauza ca programul de lucru nu este fix, iar salariile sunt destul de mici. Numai in aceasta saptamana s-au inregistrat oferte pentru 70 de posturi de confectioneri, operatori confectioneri si muncitori necalificati in industria confectiilor.

In Maramures sunt vacante la aceasta ora 151 de joburi. In afara de domeniul confectiilor, se cauta barmani, bucatari, ospatari si vanzatori. Conducerea Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures (AJOFM) a precizat ca marea problema e lipsa de personal la societatile de textile, unde fluctuatia angajatilor e foarte mare.

“Sunt probleme pentru incadrarea in munca, cu personal in domeniul confectiilor textile, insa se intampina greutati cu incadrarea in munca si a persoanelor cu varsta cuprinsa intre 40-50 de ani, respectiv a persoanelor care mai au de lucrat 2-3 trei ani pentru a indeplini conditiile prevazute de lege pentru a iesi la pensie”, a declarat directorul executiv al AJOFM Maramures, Oana Osanu.

Conform oficialilor AJOFM, rata somajului e in scadere in Maramures, avand in vedere angajarile din aceasta perioada in domeniul constructiilor si serviciilor in turism. In luna mai, la nivelul judetului s-a inregistrat o rata de 3,5 % a somerilor aflati in evidentele institutiei.
Sursa: Camelia Tocaci