Comunicate de presa

JOBURI – Bursa locurilor de munca la Penitenciarul Baia Mare

Azi, 1 octombrie, Penitenciarul Baia Mare in colaborare cu Asociatia Kelsen Baia Mare si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures a organizat, la sediul penitenciarului, Bursa locurilor de munca pentru detinuti. La acest eveniment au participat 112 de persoane private de libertate custodiate in regim deschis si semideschis, aflate in ultima perioada de executare a pedepsei si trei agenti economici, avand ca domenii de activitate constructii si servicii de salubritate.

Activitatea a avut ca scop cresterea sanselor de angajare a detinutilor, dupa liberare, prin promovarea in randul acestora a ofertelor de locuri de munca vacante, puse la dispozitie de catre agentii economici, fapt ce reprezinta si o prioritate a strategiei de incluziune sociala a acestei categorii de persoane vulnerabile.

Bursa locurilor de munca destinata persoanelor condamnate reprezinta principala modalitate de a reuni angajatori si persoanele aflate in penitenciar, in vederea familiarizarii, pe de o parte cu nevoile detinutilor, iar pe de alta parte cu oferta de munca existenta pe piata.

Sursa: Penitenciarul Baia Mare