Externe

INVESTIRE PREMIER – GRECIA – Conservatorul Antonis Samaras a depus juramantul

Liderul partidului conservator elen Noua Democratie, Antonis Samaras, a devenit prim-ministru al Greciei, dupa ce a depus juramantul in fata presedintelui Carolos Papoulias, relateaza AFP. “Dispun de majoritatea parlamentara necesara pentru a forma un guvern pe termen lung pentru a garanta stabilitatea si speranta” in tara, a afirmat Samaras in fata presedintelui, inaintea depunerii juramantului, dupa cum au transmis posturile de televiziune elene.

“Va insarcinez sa formati un guvern si va urez succes, pentru ca problemele sunt dificile si numeroase”, a declarat anterior presedintele Papoulias, dupa ce Samaras l-a informat ca a reusit sa obtina sprijinul PASOK si al stangii moderate Dimar.

Putin mai devreme, liderul Miscarii Socialiste Panelene (PASOK), Evangelos Venizelos, a anuntat succesul negocierilor, dand asigurari ca Grecia are un guvern si ca acesta va incerca sa renegocieze termenii acordului cu creditorii internationali.

“Vom lansa acest mesaj maine la Eurogrup”, a adaugat Venizelos, la finalul unei reuniuni cu Antonis Samaras.

In urma alegerilor de duminica, partidului Noua Democratie ii revin 129 din cele 300 de locuri in noul parlament de la Atena, formatiunii Syriza – 71 de locuri, PASOK va avea 33 de mandate, Grecii Independenti – 20, Zori Aurii – 18, Dimar si KKE, 17 si, respectiv, 12 locuri.

Sursa: Agerpres