Actualitate

INTOXICATIE – Doi copii din Ardusat s-au intoxicat din greseala cu medicamente

Doi copii din Ardusat, unul de 4 si altul de 6 ani, au fost adusi in seara zilei de azi, 15 iunie, la Spitalul Judetean de Urgenta din Baia Mare dupa ce au inghitit medicamente. Micutii s-au intoxicat din greseala, dupa ce au fost scapati din ochi de catre parinti. Primul care s-a simtit rau a fost copilul de 4 ani, acesta acuzand puternice dureri abdominale. Initial, familia nu a constientizat ce s-a intamplat si a presupus ca micutul ar fi mancat ceva stricat. Parintii acestuia au sunat dupa ajutor, iar in timp ce asteptau sa vina Ambulanta si al doilea copil a inceput sa se simta rau. Medicii au preluat ambii pusti si i-au adus la Urgente Pediatrie.

Personalul medical de la Spitalul Judetean Baia Mare au declarat ca starea copiilor a fost buna in momentul preluarii si ca nici macar nu au necesitat internarea. Acestia au mai aratat ca intoxicatia a fost minora, dar i-au sfatuit pe parinti sa ia masuri dupa un asemenea incident, tinand cont ca micutii sunt curiosi, iar pana in 6 ani sunt tentati sa bage in gura pastilele, mai ales pe cele colorate.

Nu a fost singurul caz de intoxicatie cu medicamente inregistrat in cursul zilei de azi, 15 iunie, pentru ca dupa-amiaza o tanara de 21 de ani a fost adusa de la Seini dupa ce a consumat pastile, dar si o solutie de inalbire a rufelor. Medicii care au preluat-o au aratat ca aceasta era constienta, insa nu a fost deloc comunicativa, astfel incat le-a fost dificil sa depisteze cauza imbolnavirii. Pana la urma, acestia au stabilit ca a avut o depresie dupa ce tanara si-a sunat prietenul, spunandu-i ca ii pare rau pentru ce a facut.
Sursa: Anca Popescu