Comunitate

INSTALARE – Social-democrata Ana Moldovan a preluat oficial conducerea Inspectoratului Scolar (VIDEO)

 FOTO: Instalare Ana Moldovan - ISJ Maramures (c) eMM.ro
 FOTO: Instalare Ana Moldovan - ISJ Maramures (c) eMM.ro

Vezi VIDEO
ACTUALIZARE: Un cadru festiv s-a desfasurat astazi, 23 iulie, investirea noului inspector scolar general din Maramures. Postul i-a revenit Anei Moldovan, reprezentanta a PSD care a fost numita in functie inca de la finalul saptamanii trecute, printr-un ordin semnat de catre ministrul Educatiei. Instalarea a fost anuntata pentru ora 12.00, in cadrul Liceului de Arta din Baia Mare, iar la eveniment au luat parte autoritati locale si judetene, precum si numerosi politicieni.

Ana Moldovan a mai facut parte din echipa de conducere a Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). Ea a fost inspector scolar general adjunct in 2009, insa doar pentru cateva luni. In prezent, sefa invatamantului din Maramures este si consilier judetean din partea PSD. Mentinerea ei pe aceasta functie administrativ-politica va fi discutata la partid in perioada imediat urmatoare.

„Privesc aceasta numire cu un profund sentiment de responsabilitate. Revin la ISJ cu o emotie reconfortanta a intoarcerii acasa, cu multa bucurie. Sunt onorata sa refacem echipa. Va asigur ca, alaturi de o echipa profesionista, vom reusi sa ducem la final toate proiectele valoroase, toate lucrurile bune care au fost in aceasta intitutie”, a declarat Ana Moldovan, dupa citirea de catre prefectul judetului Maramures a ordinului de numire in functie, semnat de catre ministrul Ecaterina Andronescu.

Noul inspector scolar general i-a multumit pentru activitate si profesorului Cristian Heuberger – cel care a preluat sefia institutiei pentru aproximativ o luna, dupa demisia fostei democrat-liberale Mariana Pop, si care a anuntat ca se va intoarce la catedra.

ISJ si Directia Silvica Maramures au fost primele institutii in care s-au operat schimbari la nivelul functiilor de conducere dupa castigarea alegerilor locale de catre USL. Autoritatile judetene spun ca alte modificari, anuntate deja pentru deconcentratele din judet, vor fi realizate doar dupa ce va fi dat un semnal de la nivel central.

„Schimbarile sunt apanajul si in competenta stricta a fiecarui minister. Noi coordonam activitatea doar la nivel judetean a acestor institutii iar cadrul si procedurile prin care dansii sunt inlocuiti sau numiti tine de fiecare minister, agentie autoritate. De fiecare data cand institutiile centrale trimit un ordin in teritoriu, suntem obligati sa-l punem in aplicare”, a punctat Sorin Rednic.

Sefia inspectoratului le-a revenit social-democratilor printr-un protocol incheiat de catre cele trei partide din cadrul USL Maramurers. Liberalii au fost cei care au cedat functia ca urmare a faptului ca PSD a acceptat numirea unui vicepresedinte PNL la nivelul Consiliului Judetean.

FOTO: Instalare Ana Moldovan – ISJ Maramures (c) eMM.ro
Sursa: Camelia Tocaci