ITC

INGRIJORARE – Internetul a umplut lumea cu medicamente contrafacute

Foto: farmacie online (c) suite101.comAmplificarea comertului pe internet a condus la o explozie de medicamente contrafacute vandute in lume, China fiind principalul fabricant, au declarat experti din sectorul farmaceutic reuniti la Manila, in Filipine. Comertul ilegal este estimat la 75 de miliarde de dolari (60 de miliarde de euro), a precizat Scott Davis, responsabil cu siguranta in cadrul unei mari companii farmaceutice americane.

Site-urile care vand medicamente contrafacute nu au in general adresa fizica si stiu sa exploateze reglementari vamale imprecise pentru a trimite produsele la destinatarii lor, a adaugat expertul.

Fabricantii ajung sa confectioneze produse din ce in ce mai sofisticate, la un nivel la care grupurile farmaceutice trebuie sa analizeze aceste medicamente in laboratoarele lor pentru a descoperi diferentele existente intre cele adevarate si cele false.

Potrivit lui Scott Davis, principalul fabricant de medicamente contrafacute este China, urmata de Iordania, SUA, Israel si Canada.

Cumparatorii acestor produse sunt atrasi de pretul lor scazut si de posibilitatea de a le putea procura fara reteta, a precizat Catherine Dauphin, expert al Organizatiei Mondiale a Sanatatii.
Sursa: Agerpres